Cafeau versus ceai: Ce beneficii îţi aduc fiecare

Cafeaua şi ceaiul sunt unele dintre cele mai consumate băuturi. Pe lângă aromele deosebite care le individualizează, aceste băuturi sunt şi sănătoase.

RomaniaTV.net
16 aug. 2012, 14:44
Cafeau versus ceai: Ce beneficii îţi aduc fiecare

CAFEA

Potrivit unui studiu, s-a descoperit că boabele de cafea prăjite conţin o substanţă care ajută la vindecarea indigestiei. Mai mult, două ceşti de cafea pe zi previn cu 20% riscul bolilor de inimă, scrie garbo.ro.

Un lucru important faptul că, această băutură ne poate proteja împotriva cancerului de piele, ajutând astfel la procesul de regenerare a celulelor.

Un alt studiu a arătat că trei ceşti de cafea pe zi pot reduce riscul de depresie cu 15% în cazul femeilor. Riscul de îmbolnăvire cu Alzheimer sau Parkinson poate fi redus, de asemenea, consumând cafea.

Ca tratament cosmetic, zaţul de cafea este un bun remediu împotriva celulitei.

CEAI

Ceaiul este o sursă bună de antioxidanţi, având în compoziţie polifenoli care ajută la diminuarea riscului de îmbolnăvire a celulelor de cancer. Potrivit unui studiu, ceaiul negru sau verde îmbunătăţeşte producerea de insulină în organismul uman.

Mai mult, este suficient să consumi două ceşti de ceai verde pentru a preveni gingivita şi căderea dinţilor. Tot ceaiul verde este cel care ajută în cazul cearcănelor, prin comprese.

Ceaiul verde protejează neuronii şi ajută, ca şi în cazul cafelei, la prevenirea bolii Parkinson.