Calendar ortodox 12 mai 2021. Sfântul Ioan Valahul. Rugăciunea care te fereşte de necazuri, de uneltirile duşmanului şi îţi împlineşte grabnic dorinţele curate

În această zi, este prăznuit Sfântul Ioan Valahul. Lui i te poţi ruga pentru a fi ferit de necazuri, uneltirile duşmanului şi pentru împlinirea grabnică a dorinţelor curate.

11 mai 2021, 22:12
Calendar ortodox 12 mai 2021. Sfântul Ioan Valahul. Rugăciunea care te fereşte de necazuri, de uneltirile duşmanului şi îţi împlineşte grabnic dorinţele curate
Sfantul ioan Valahul. Sursa FOTO: Ziarul Lumina

Sărbători religioase 12 mai 2021

Ortodoxe: Sfântul Ioan Valahul

Greco-catolice: Sf. ep. Epifanie; Sf. Gherman al Constantinopolului

Romano-catolice: Ss. Nereu şi Ahile, m. *; Pancraţiu, m. *

Calendar ortodox 12 mai 2021. Cine a fost Sfântul Ioan Valahul

Sfântul Ioan Valahul s-a născut în anul 1644, din părinți creștini. La vârstă de 15 ani ajunge rob la turci, scrie crestinortodox.ro. Pe drumul spre Constantinopol, un păgân pune ochii pe el și-l cumpără cu gândul de a-l sodomiza. Sfântul Ioan îi spune, însă, că singurul lui stăpân este Mântuitorul.

Citeste si EXCLUSIV Interviu cu părintele Ciprian Grădinaru, „chirurgul sufletelor”, despre pandemie şi vaccinare: „Frica e cea mai diabolică armă, dar şi cea mai mare formă de pedagogie” VIDEO

Apărându-și demnitatea și curăţia, Ioan îl omoară pe păgân. Agarenii, păzitorii robilor, aflând că Ioan și-a ucis stăpânul, l-au legat în lanțuri și așa l-au dus spre Constantinopol. Aici a fost dat în stăpânirea femeii păgânului ucis. Aceasta a fost fermecată de frumusețea lui Ioan și i-a făgăduit că, dacă va renunţa la credința în Hristos, îl va lua de bărbat.

După 2 ani de refuz, a fost dat pe mâna eparhului cetății și aruncat în temniță. A fost supus la diverse chinuri, iar în cele din urmă a fost spânzurat în data de 12 mai 1662.

Calendar ortodox 12 mai 2021. Rugăciunea scurtă a Sfântului Ioan Valahul pentru iertare păcate și împlinire dorințe

Binecuvântat eşti, Doamne Dumnezeul nostru, Cel neîntrecut în înţelepciune şi minunat întru lucruri! Căci din iubirea de oameni cea nemăsurată, fiind Dumnezeul a toată mângâierea şi nădejdea, ai binevoit a ridica dintre seminţiile pământului fii aleşi, care prin credinţă tare şi prin viaţă pilduitoare să menţină trează credinţa în puterea şi în milostivirea Ta, şi să nu lase neamul omenesc a se prăbuşi în întunericul cel fără capăt al neştiinţei de cele înalte şi al păcatului.

Binecuvântat eşti Doamne Dumnezeul părinţilor noştri, Cel ce primeşti cu bunătate şi cu îndurare mijlocirile sfinţilor bine-plăcuţi Ţie, pentru nevoile de tot chipul, duhovniceşti şi trupeşti, ale nevrednicilor fiilor Tăi, cei ce plutesc pe marea cea sărată şi de atâtea ori înviforată a acestei vieţi vremelnice, pline de ispite şi de poveri nenumărate.

Citeste si Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei critică preoţii antivaccinişti care compară vaccinul cu Sfânta Împărtăşanie: „M-am cutremurat. Nu există conflict real între credință și știință”

Însuţi, dar, Doamne, pentru rugăciunile Preacuratei Născătoarei de Dumnezeu şi cele ale Sfântului Mucenic Ioan Valahul, primeşte şi acum smeritele noastre cereri, şi ne izbăveşte pe noi de toată întâmplarea cea rea, de năpastă, de prigoană, de uneltirile celui viclean, ocrotind viaţa noastră prin milostivirea Ta cea mare, şi nu pentru vrednicia noastră. Căci Tu ştii neputinţa firii omeneşti şi cunoşti pe fiecare, cu casa, cu cererea şi trebuinţa lui.

Primeşte, dar, Stăpâne, şi rugăciunile noastre, apărându-ne de tot răul şi dăruindu-ne cele spre mântuire. Ca pentru toate cele ce ne-ai dat şi ne dăruieşti nouă în toate zilele vieţii noastre binecuvântat şi preaslăvit să fii, Părinte al luminilor şi izvorul bunătăţilor, dimpreună cu Cel fără de început al Tău Fiu şi cu Preasfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!