Calendar ortodox 16 martie 2022. Cine îşi serbează onomastica în această zi

În această zi, este prăznuit Sf Sabin Tămăduitorul. Pentru că nu s-a lepădat de Hristos deşi a fost supus unor chinuri inmimaginale, Sfântul a fost hărăzit cu darul facerii de minuni. Azi, este bine să rosteşti o scurtă rugăciune pentru ajutor în caz de boală și necazuri.

15 mart. 2022, 21:00
Calendar ortodox 16 martie 2022. Cine îşi serbează onomastica în această zi
Sfântul Sabin Egipteanul. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 16 martie 2022

Ortodoxe: Sfântul Sabin Tămăduitorul

Greco-catolice: Sf. m. Sabin Egipteanul

Romano-catolice: Sf. Iulian, m

Calendar ortodox 16 martie 2022. Cine a fost Sfântul Sabin Tămăduitorul

Sfântul Sabin a trăit în vremea împăratului Dioclețian (284-305), potrivit crestinortodox.ro. Era originar din Ermuopole (Egipt). Din cauza persecuțiilor împotriva creștinilor, Sfântul Sabin se va retrage în munți împreună cu alți creștini. Însă un cerşetor care primea hrană de la Sfântul Sabin îl vinde păgânilor.

Astfel, sfântul ajunge înaintea tribunalului împreună cu alți șase creștini. A îndurat torturi de neimaginat: fost străpuns cu unghii de fier, a fost ars, dar nimic din toate acestea nu l-a convins să se lepede de credinţa sa. Şi-a găsit sfârşitul fiind înecat în râu.

Citeşte şi Povestea tulburătoare a crucii pe care părintele Constantin Necula o poartă pe piept: „Avem datoria de a face din toate Anele şi Anuţele un altar, altfel pierim”

Calendar ortodox 16 martie 2022. Rugăciunea scurtă a Sfântului Sabin Tămăduitorul pentru ajutor în caz de boală și necazuri

Mucenicul Tău, Doamne, Sabin, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sfinte Mucenice Sabin, te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile ştiute şi neştiute de noi.

Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc.

Îţi mulţumim Mucenice pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!

Citeste si EXCLUSIV Interviu cu părintele Ciprian Grădinaru, „chirurgul sufletelor”, despre pandemie şi vaccinare: „Frica e cea mai diabolică armă, dar şi cea mai mare formă de pedagogie” VIDEO