Calendar ortodox 18 mai 2021. Sfântul Mucenic Teodot, protectorul familiei. Rugăciune pentru protejarea familiei şi pentru întoarcerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi 

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Teodot, protectorul familiei. Azi este bine să spui rugăciunea pentru protejarea familiei şi pentru întoarcerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi. 

17 mai 2021, 11:04
Calendar ortodox 18 mai 2021. Sfântul Mucenic Teodot, protectorul familiei. Rugăciune pentru protejarea familiei şi pentru întoarcerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi 
Calendar ortodox 18 mai 2021. Sfântul Mucenic Teodot

Sărbători religioase 18 mai 2021

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Teodot

Greco-catolice: Sf. Petru, Dionisie, Cristina, Andrei, Pavel, Benedim, Paulin și Heraclie

Romano-catolice: Sf. Ioan I, pp. m.

Calendar ortodox 18 mai 2021. Cine a fost Sfântul Mucenic Teodot

Sfântul Teodot a fost hangiu în timpul domniei împăratului Dioclețian. El îi adăpostea în han pe creștinii prigoniți, potrivit crestinortodox.ro. Teodot îi ajută în taină cu toate cele necesare pe creștinii care scăpaseră de persecuții. Iar trupurile creștinilor omorâți le strângea și le îngropa.

În acea vreme, șapte fecioare au fost torturate pentru credința lor în Hristos, iar în cele din urmă înecate într-un lac. Una dintre ele, Sfânta Tecusa, i-a apărut în vis lui Teodot și i-a cerut să scoată trupurile lor din lac și să le îngroape.

Citeste si EXCLUSIV | IPS Teodosie nu vrea centru de vaccinare în Catedrala Naţională. „Nu este biserica anexa instituţiilor sanitare”

În urma acestui vis, Teodot a ieșit împreună cu un credincios să împlinească dorința muceniţei. Conduși de un înger al Domnului, el a reușit să afle trupurile fecioarelor și să le îngroape. Dar acest însoțitor l-a trădat pe Teodot judecătorului. După ce a fost supus la mai multe chinuri, a primit mucenicia prin tăierea capului.

Calendar ortodox 18 mai 2021. Rugăciune pentru protejarea familiei şi pentru întoarcerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Teodot, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre și să ne ajute să ne împlinim și cele mai imposibile dorințe.

Năzuinţele tale, mucenice, le-ai îndreptat către Dumnezeu, ale Cărui Porunci păzindu-le te-ai făcut ierarh şi cu sângele mu­ceniciei, cu adevărat ai strălucit.

Duhul Sfânt sălăşluindu-Se în inima ta cea înţeleaptă, din pruncie te-ai arătat drept, plin de milă şi blând, Dumnezeiescule ierarh, Sfinţite Mucenice Teodot.

Citeste si ÎPS Teodosie revine la sentimente mai bune faţă de femei, după ce a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării: „Fără femei ar lipsi nobleţea, frumuseţea, gingăşia, dragostea jertfelnică”

Astăzi Biserica prăznuieşte cu credinţă pomenirea ta cea preasfinţită şi mutarea ta către Iubitorul de oameni; şi bucurându-se, îţi împleteşte ţie cu­nuni Dumnezeieşti de laude.

Câştigându-te pe tine ca pe o stea plină de lumină străluci­toare, cu Razele Cele Luminoase ale Dumnezeieştilor doriri şi cu luminile cele curate ale minu­nilor tale ne luminăm, de Dumnezeu grăitorule, Sfinte Mucenice Teodot. Amin!


loading...
Partenerii noștri