Calendar ortodox 21 septembrie 2021. Sfântul Apostol Codrat, făcător de minuni. Rugăciune puternică pentru iertarea greşelilor şi izbăvire grabnică de necazuri

În această zi, este prăznuit Sfântul Apostol Codrat, unul dintre cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului, mare făcător de minuni. Rosteşte, azi, rugăciunea pentru iertarea greşelilor şi izbăvire grabnică de necazuri.

20 sept. 2021, 17:19
Calendar ortodox 21 septembrie 2021. Sfântul Apostol Codrat, făcător de minuni. Rugăciune puternică pentru iertarea greşelilor şi izbăvire grabnică de necazuri

Sărbători religioase 21 septembrie 2021

Ortodoxe: Sfântul Apostol Codrat; Sfântul prooroc Iona;

Greco-catolice: Sf. ap. Quadrat din Magnesia; Sf. pf. Iona

Romano-catolice: SS. MATEI, ap. şi ev.; Iona, profet

Calendar ortodox 21 septembrie 2021. Cine a fost Sfântul Apostol Codrat

Sfântul Apostol Codrat a fost unul dintre cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului. Acesta a avut rolul de a-i aduce pe oameni pe calea cea dreaptă, cu scopul de a-l sluji pe Dumnezeu.

După multă muncă, Sfântul Apostol Codrat a reușit să-și îndeplinească misiunea și a convins foarte multe persoane să renunțe la idoli. Chiar și așa, coducătorii de la acea vremea erau de părere că Sfântul Apostol Codrat credea în idoli și au vrut să-l omoare, reprezentând un semn de întrebare binele pe care acesta îl făcea printre oameni.

Citeste si Preot din Cluj, îndemn la vaccinare: „Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, dar nu printr-un vaccin. Grija față de trup e o datorie creștinească”

Sfântul Apostol Codrat şi-a găsit sfârşitul după ce, o perioadă îndelungată, a fost ţinut nemâncat.

Calendar ortodox 21 septembrie 2021. Rugăciune către Sfântul Apostol Codrat

Apostole Sfinte Codrat, roagă pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre. Veniţi, popoarelor, să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Cel Ce a despărţit marea şi a trecut pe poporul, pe care l-a izbăvit din robia egiptenilor, că S-a preaslăvit. Stând înaintea Împăratului Puterilor purtând cunună, roagă-te să se lumineze cei ce luminat săvârşesc această pomenire a ta, fericite apostole.

Pe temelia credinţei zidind plinirea binecredincioşilor cu învăţăturile tale cele tari, purtătorule de Dumnezeu, toată înşelăciunea idolilor ai răsturnat-o. Propovăduind cu sfinţenie sfinţita Evanghelie, cu preasfinţitele tale cuvinte, ai închinat Ziditorului tău suflete prin credinţă, cu Puterea Duhului, pururea pomenite Apostole Codrat.

Născându-Se Ziditorul lumii din Fecioara cea Neispitită de bărbat, a păzit-o pe dânsa şi după naştere Fecioară, ca mai înainte de naştere, precum a binevoit. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului! Amin

Citeste si Preotul Dan Damaschin, binefăcătorul sărmanilor: „Copiii nu ştiu de vaccinuri. Ştiu de foame şi de frig”