Calendar ortodox 24 mai 2023. Sfântul Cuvios Simeon din Muntele Minunat. Rugăciune pentru luminarea minții și vindecare de boli cumplite

În această zi, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Cuvios Simeon din Muntele Minunat, mare făcător de minuni. Acest sfânt vindecă cele mai cumplite boli şi înmoaie inimile duşmanilor dacă i te rogi cu credință.

23 mai 2023, 14:47
Calendar ortodox 24 mai 2023. Sfântul Cuvios Simeon din Muntele Minunat. Rugăciune pentru luminarea minții și vindecare de boli cumplite

Sărbători religioase 24 mai 2023

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Simeon

Greco-catolice: Sf. cuv. Simeon din Muntele Minunat

Romano-catolice: Sf. Fc. Maria, Maica Bisericii **; Donaţian şi Rogaţian, m.

Calendar ortodox 24 mai 2023. Cine a fost Sfântul Cuvios Simeon

Sfântul Cuvios Simeon s-a născut în Antiohia Siriei, în anul 522, potrivit crestinortodox.ro. La vârsta de 6 ani ajunge în pustie, la părintele Ioan, iar aici se supune celor mai aspre nevoințe. Simeon postea, priveghea și se ruga și, mai mult decât atât, a decis să locuiască pe un stâlp. De acolo, a continuat să se roage lui Dumnezeu şi să cânte psalmi. Sub călăuzirea lui Dumnezeu, el s-a retras într-un munte numit Minunat de către însuși Dumnezeu. De la numele acestui munte, Simeon s-a numit și el „cel din Muntele Minunat”.

Sfântul Cuvios Simeon vindeca cele mai cumplite boli, îmblânzea animalele sălbatice, vedea la mari depărtări și pătrundea în inimile oamenilor. Uneori, nu dormea câte treizeci de zile; iar alteori trăia chiar și mai mult fără hrană, căci primea hrană cerească din mâinile îngerilor. Sfântul Cuvios Simeon a trecut la cele veșnice la 75 de ani.

Citeste si Părintele Vasile Ioana, despre regulile de conduită în biserică: „A venit o studentă și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni”

La Sfânta Mănăstirea Neamț se păstrează o inestimabilă comoară, capul Sfântului Simeon Stâlpnicul din Muntele Minunat. Sfintele sale moaște, făcătoare de minuni, au fost împodobite de către Sfântul voievod Ștefan cel Mare, în anul 1463, cu o coroană, astăzi păstrată în mănăstire într-un loc deosebit de cinstitul cap, după schimbarea vechii racle.

Calendar ortodox 24 mai 2023. Rugăciune către Sfântul Simeon din Muntele Minunat

Prea Cuvioase Părinte Simeoane, cel ce, încă din copilărie fiind nevoitor şi iubitor al frumuseţii cereşti, ai strălucit cu harul tău peste toate marginile pământului, ascultă rugăciunea noastră, a celor greu încercaţi de nevoi şi de ispite.

Tu, cel ce te-ai învrednicit de adevărata cunoaştere a Duhului, mijloceşte pentru noi către Bunul Dumnezeu să ne împărtăşească şi nouă harul Său cel sfinţitor. Luminează-ne prin rugăciunile tale bineprimite de Dumnezeu şi dăruieşte-ne sănătate, pace sufletească şi cunoaşterea celor dumnezeieşti.

Fereşte Biserica cea Adevărată de rătăcirile acestui veac şi roagă-l neîncetat pe Hristos să ne ierte păcatele multe şi grele şi să ne întărească în dragostea Sa, făcându-ne să înţelegem că numai El este împlinirea tuturor dorinţelor noastre. Amin.

Citeste si Învățăturile Părintelui pustnic Cleopa. Ce trebuie să faci atunci când mergi la Biserică