Calendar ortodox 28 iulie 2021. Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena, grabnic ocrotitori ai tuturor celor ce îi pomenesc cu credință. Rugăciune pentru îndepărtarea vrăjmaşilor

În această zi, îi prăznuim pe Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena, grabnic ocrotitori ai tuturor celor ce îi pomenesc cu credință.

28 iul. 2021, 01:07
Calendar ortodox 28 iulie 2021. Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena, grabnic ocrotitori ai tuturor celor ce îi pomenesc cu credință. Rugăciune pentru îndepărtarea vrăjmaşilor
Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena

Sărbători religioase 28 iulie 2021

Ortodoxe: Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena

Greco-catolice: Sf. diac. ap. Prohor, Nicanor, Timon și Parmena

Romano-catolice: Sf. Victor I, pp. m.

Calendar ortodox 28 iulie 2021. Cine au fost Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena

Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena fac parte din primii șapte diaconi ai Bisericii, potrivit crestinortodox.ro.

Prohor a fost hirotonit episcop în Nicomidia și l-a însoțit pe Sfântul Apostol Ioan pentru o vreme, în insula Patmos. Nicanor a primit mucenicia în ziua în care Sfântul Ștefan a fost ucis cu pietre. Timon a fost episcop în Bastoria, o cetate din Arabia, şi a murit răstignit în această cetate. Parmena a vestit Evanghelia Domnului în Macedonia. A murit ca mucenic, la sfârșitul domniei împăratului Traian (98-117).

Citeste si Motivul real pentru care Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat, deși BOR susține campania de imunizare

Calendar ortodox 28 iulie 2021. Rugăciune către Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena

Sfinţilor Apostoli, rugaţi pe Milostivul Dumnezeu ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre.

Cântarea 1, glasul al 4-lea.

Irmosul:

Adâncul Mării Roşii, cu picioare neudate, pedestru trecându-l Israel cel de demult, cu mâinile lui Moise în chipul Crucii, puterea lui Amalec în pustie a biruit.

Stih: Sfinţilor Apostoli, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Făcându-vă, preaînţelepţilor lumină cu împărtăşirea cea către Dumnezeu, mântuiţi din negura patimilor pe cei ce prăznuiesc purtătoarea de lumină şi cinstită pomenirea voastră şi-i învredniciţi luminii.

Citeste si Părintele Visarion Alexa, dezvăluire despre Patriarhul Daniel: „M-a chemat și mi-a spus ferm: Ca să înțelegi ce înseamnă o virgulă, duminică nu mai slujești Sfânta Liturghie”