Calendar ortodox 7 mai 2023. Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim. Rugăciunea Sfintei Cruci pentru ajutor imediat îndepărtează tot răul

În această zi, ortodocşii sărbătoresc Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim. Rostită azi, rugăciunea Sfintei Cruci care îţi oferă ajutor imediat şi aduce iubirea şi norocul în viaţa ta.

06 mai 2023, 19:45
Calendar ortodox 7 mai 2023. Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim. Rugăciunea Sfintei Cruci pentru ajutor imediat îndepărtează tot răul

Sărbători religioase 7 mai 2023

Ortodoxe: Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim

Greco-catolice: Arătarea pe cer a Sf. Cruci la Ierusalim; Sf. m. Acachie

Romano-catolice: Ss. Roza Venerini, călug.; Ghizela, regină; Anton Pecerski, pustnic

Calendar ortodox 7 mai 2023.Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim. Semnificaţia sărbătorii

Sfânta Cruce s-a arătat pe cer la Ierusalim în dimineața zilei de 7 mai 351, în timpul împăratului Constantiu, fiul Sfântului Constantin cel Mare, scrie crestinortodox.ro. Crucea de lumină a putut fi văzută pe o întindere mare, de aproximativ 9 km, de la Golgota și până la Muntele Măslinilor. A rămas pe cer timp de şapte zile.

Despre această minune, Patriarhul Chiril al Ierusalimului i-a scris o scrisoare împăratului Constantiu, îndemnându-l să renunţe la erezia ariană, care nega divinitatea lui Hristos.

Citeste si Tradiții și superstiții. Motivul pentru care nu este bine să te căsătorești în luna Mai. Preoții aruncă bomba

Aducem cu grabă la cunoștință credincioşiei tale minunea dumnezeiască a lucrurilor cerești, ce s-a petrecut în Ierusalim în timpul iubitoarei tale de Dumnezeu domnii. Nu facem aceasta cu dorința ca acum, pentru întâia oară, să vii de la necunoștință la cunoștință de Dumnezeu – căci tu ai atâta cunoștință de Dumnezeu, încât poți, prin faptele și gândurile tale credincioase, să înveți și pe alții – ci cu gândul de a te întări în cele ce știai. Odată ce ai înțeles, prin minunea săvârșită în timpul domniei tale, că domnia ta este cu adevărat iubită de Dumnezeu”.

Pe timpul domniei lui Constantin cel Mare, tatăl său, a fost găsit în Ierusalim lemnul crucii pe care fusese răstignit Mântuitorul. Atunci, s-a arătat în Ierusalim semnul de biruință împotriva morții: fericita Cruce strălucind cu o lumina orbitoare.

Sfânta Cruce s-a arătat la întreaga mulțime a cetății timp de mai multe ore. Toţi cei care au văzut-o au alergat la sfânta biserica, fiind cuprinşi de frică și bucurie, slăvindu-L pe Hristos.

Această minune a dus la convertirea multor păgâni și iudei la creștinism.

Calendar ortodox 7 mai 2023. Rugăciunea Sfintei Cruci

Să se scoale Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui și să fugă de la față Lui cei ce-L urăsc pe Dansul. Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de față focului, așa să piară demonii de la față celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii, zicând:

Citeste si Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit ce salariu primește un preot din România: „Să nu credeți că-i mai mult!”

Bucură-te, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, care gonești demonii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe ține, a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad și a călcat puterea diavolului și te-a dăruit nouă pe tine, cinstită Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrăjmașul.

O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi mie cu Sfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu și cu toți Sfinții, în veci. Amin.