Călin Donca și-a pierdut mașinile de lux. Cât valorau „bijuteriile” milionarului

Călin Donca și-a pierdut mașinile de lux. Este vorba despre autoturisme pe care le-a cumpărat în urmă cu mai mulți ani. Una dintre ele era un McLaren, cealaltă era un BMW i7 şi ultima tot un BMW, dar un model diferit.

16 apr. 2024, 18:56
Călin Donca și-a pierdut mașinile de lux. Cât valorau „bijuteriile” milionarului
Călin Donca și-a pierdut mașinile de lux

Călin Donca și-a pierdut mașinile de lux. Omul de afaceri a explicat că a făcut ceva sacrificii pentru a le cumpăra și îi plăcea să se laude cu ele, până când au intrevenit procurorii DIICOT.

Călin Donca și-a pierdut mașinile de lux

Afaceristul a fost inculpat într-un dosar stufos, fiind acuzat că a fraudat mai multe persoane cu sume colosal. Este vorba despre o afacere cu criptomonede în care mulți oameni au investit cu ochii închiși. Cu toate acestea, potrivit procurorilor, Călin Donca ar fi câștigat nu mai puțin de 8 milioane de lei pe care i-ar fi transferat într-o firmă din Emiratele Arabe.

Ulterior, și-ar fi cumpărat bunuri de lux în valoare de 340.000 de mii de euro, printre care și cele trei mașini. Acesta a fost și motivul pentru care procurorii i-au pus sechestrul pe ele, iar acum acestea se află în custodia anchetatorilor.

După câteva luni petrecute în închisoare, Donca a fost eliberat și a reluat afacerea cu panouri solare, cea care l-a și scos din anonimat. Iar în acest moment, stă împreună cu familia în casa de la munte.

Citește și: Războiul dintre Călin Donca și Dorian Popa continuă. Cine are dreptate, potrivit avocaților: „Nu e neapărat de prejudiciu”

Călin Donca le declară război trădătorilor

În momentul arestării, Călin Donca era partener de afaceri cu Dorian Popa. Prietenia dintre cei doi s-a legat atunci când artistul căuta un specialist în panouri fotovoltaice și l-a întâlnit pe afaceristul din Brașov. Aceștia s-au asociat imediat și au defilat împreună în mediul online cu afacerea pe care au pus-o pe picioare.

Deși apăreau împreună și părea că au devenit prieteni buni, după ce Donca a fost arestat artistul s-a dezis de el, iar ca el au procedat mulți. Mai mult, Dorian Popa a șters toate postările în care apărea alături de afacerist.

Acum, Călin Donca îl găsește vinovat pe Dorian Popa de faptul că și-a exprimat public îngrijorarea privind banii pe care i-a investit în proiect.

A apărut voit la mai multe televiziuni, unde și-a exprimat îngrijorarea privind banii pe care i-a investit la unul dintre parcurile noastre (…) Deși până la această oră, nicio instituție a celor care m-au verificat, nu au adus acuzații pentru proiectul cu panouri fotovoltaice și al parcurile fotovoltaice la care lucrăm și construim peste 10.000 kW, Dorian Popa a adus anumite acuzații

De ce să spui că acel parc nu funcționează, din moment ce tu ai auzit cu urechea ta că el funcționa? (…) „Mă adresez mai departe instanțelor de judecată”, să denigrezi, să calomniezi în fața a milioane de oameni, un proiect care funcționează în mod corect, când eu ți-am plătit bani pentru promovarea acelui proiect și am ajuns să fiu defăimat pentru activitatea pentru care eu te-am plătit să mă promovezi”, a spus Călin Donca.