Călin Popescu-Tăriceanu cere reluarea activităţii: "Ne paşte o recesiune fără precedent"

Publicat: Luni, 06 Aprilie 2020 19:15 // Actualizat: Luni, 06 Aprilie 2020 19:15 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a pledat luni pentru reluarea imediată a activităţii, Parlamentul putând fi "un bun exemplu pentru întreaga ţară".

Preşedintele ALDE cere reluarea treptată a activităţii. "Nu înţeleg ce se întâmplă, de ce este oprită administraţia, ministere întregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, cu vicepreşedintele Senatului, să reluăm activitatea la Parlament. Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă. Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă, că nu asta este o problemă. Cu nişte minime măsuri de siguranţă putem să reluăm activitatea. Şi cred că ar fi şi un exemplu bun pentru întreaga ţară. (...) Toată lumea îşi pune problema să reia activităţile economice cu instituirea măsurilor sanitare absolut necesare. Mergem pe politica pe care am văzut-o: pas cu pas", a afirmat luni Tăriceanu.

Germania plănuieşte ieşirea din izolare pe 19 aprilie. Măsuri de relaxare civică şi în Cehia

Întrebat dacă activitatea trebuie reluată după ce se iese din starea de urgenţă, Tăriceanu a răspuns: "Inclusiv atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă. Starea de urgenţă creează nişte obligaţii, suspendă anumite drepturi. Nu toate sunt în regulă că au fost suspendate (...) Reluarea activităţilor se poate face chiar atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă".

Potrivit lui Tăriceanu, activităţile trebuie reluate "peste tot", iar pentru cei suspecţi de infectare trebuie păstrată izolarea la domiciliu.

"Nu ştiu cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile (...) Activităţile trebuie reluate - întreprinderile mici şi mijlocii. Trag un semnal de alarmă legat de pericolul grav care ne paşte de a plonja într-o recesiune fără precedent din care nu ştim cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul şi stăm paralizaţi", a adăugat Tăriceanu. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Călin Popescu-Tăriceanu coronavirus Covuid-19 pandemie recesiune economică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H