Tăriceanu: Catastrofa are un nume, Violeta Alexandru, este o biată activistă de partid, alocaţiile şi pensiile trebuie mărite

Liderul ALDE, în direct la România TV, despre scandalul pensiilor, alegerile locale şi haosul achiziţiilor de măşti pentru elevi şi persoanele defavorizate. 

RomaniaTV.net
23 aug. 2020, 15:28
Tăriceanu: Catastrofa are un nume, Violeta Alexandru, este o biată activistă de partid, alocaţiile şi pensiile trebuie mărite

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că votul în Parlament de respingere a majorării alocaţiilor pentru copii cu doar 20% înseamnă că Guvernul trebuie să dubleze alocaţiile, aşa cum prevede legea. El a adăugat că va fi respinsă de Legislativ şi ordonanţa care măreşte pensiile cu un procent sub 40%. „Nu înţeleg că banii aceştia se întorc în sistem, are un discurs de politician, nu unul de ministru. Au dat o ordonanţă ca să ocolească legea. Violeta Alexandru este o biată activistă de partid”.

ALDE, acuzaţii grave: Cu cele 2 miliarde de lei pe care le-a dosit Orban ca să cumpere primari de la PSD, cumpărau măşti la copii

”Am urmărit discursul Violetei Alexandru și am o concluzie: dezastrul poartă numele Violetei Alexandru (…) Constat că ea nu este ministru, asta pentru că ne tot spune că Ministerul Finanțelor decide creșterea pensiilor și alocațiilor. Violeta Alexandru nu este ministru, ea este doar un biet activist politic, o funcționară docilă care stă și ascultă doar ceea ce spun alții. Chiar discutam azi cu niște cetățeni și toți îmi spuneau ”Domnule, în ce hal a ajuns PNL-ul”.

Guvernul a dat Ordonanță de Urgență pentru creșterea pensiilor cu doar 14%, dar vă asigur că această OUG va fi respinsă în Parlament. Acesta este angajamentul meu și știu că și alte partide au aceeași opinie.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Fond de rezervă la Guvern  pentru a cumpăra „bunăvoinţa primarilor”

„Guvernul s-a împrumutat cu 100 de miliarde de lei, din car s-au cheltuit cam 60, unde este diferenţa. Şi-au pus 2 miliarde de lei la fondule de rezervă al Guvernului, cu un singur scop, ca să cumpere bunăvoinţa primarilor pentru alegerile locale şi parlamentare”, a mai spus Tăriceanu.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl taxează pe Ludovic Orban, după ce premierul a spus că va sesiza CCR pentru a împiedica dublarea alocațiilor. „Orban luptă până la capăt împotriva dublării alocațiilor. Bravo Ludovic, nu te lăsa! Nema comision pentru partid? Nema mărire!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

„Sper ca acest Guvern incompetent să plece acassă, să dezbatem şi să votăm săptămâna viitoare. Ce punem în loc? Un guvern de tehnocraţi dacă Iohannis nu vrea premier de la PSD şi apoiu să face alegeri dmocratice”, a declarat Tăricanu la România TV.