Călin Popescu Tăriceanu, reacţie la discursul lui Iohannis: „Să-şi sune prietenii politici, să facă rost de măşti şi halate”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, taxează schimbarea subită de discurs a președintelui Klaus Iohannis, spunând că şeful statului este cel care acum o lună spunea că este vorba doar de o răceală şi dorea alegeri anticipate.  

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 14:31
Călin Popescu Tăriceanu, reacţie la discursul lui Iohannis: „Să-şi sune prietenii politici, să facă rost de măşti şi halate”

Călin Popescu Tăriceanu a criticat dur, pe pagina sa de Facebook, discursul de luni al preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând că acesta nu conduce pentru întregul popor şi că nu se implică suficient în rezolvarea situaţiilor de criză, cum ar fi lipsa măştilor medicale.

„Dispărut de câteva zile, astăzi a apărut la TV dl Iohannis. Să ne spună aproape nimic. După ce acum vreo lună ne spunea să mergem la anticipate pentru că este doar o răceală și nu se întâmplă nimic, astăzi a venit să ne spună că virusul poate fi mortal.

Mesajele unui președinte către națiune sunt importante și decisive mai ales în cazul unei crize. Asta dacă ocupantul celei mai înalte funcții este cu adevărat președintele națiunii și nu doar al partidului care l-a promovat. Dl Iohannis, prin obsesia de a avea Guvernul lui, judecătorii lui, procurorii lui, Parlamentul lui a devenit doar președintele unei minorități din PNL. El nu mai este nici măcar al celor care l-au ales în urmă cu doar 4 luni.

În loc să dea sfaturi din confortul Palatului Cotroceni sau de la reședința din Vila Lac, mai bine ar pune mâna să-și sune prietenii politici, dacă îi mai are, ca să facă rost de măști și halate pentru cei din prima linie. Sau să vorbească cu firmele afectate de criză și să-și convingă ciracii din Guvern să treacă la muncă și să nu mai mimeze că lucrează. Sau să fie alături de doctorii și personalul medical care cad unul câte unul la datorie. Asta ar trebui să facă un președinte care își iubește cu adevărat poporul.

Mai țineți minte cum s-a comportat președintele Emil Constantinescu după ce a decretat starea de urgență când cu minerii? Primul lucru pe care l-a făcut a fost să se ducă la punctul de comandă din Ministerul de Interne și nu a plecat de acolo până când lucrurile nu au revenit la normal și democrația a fost repusă în drepturi. Cam asta înseamnă un președinte care își iubește poporul cu adevărat și nu doar voturile lui!”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

Citeşte şi: Petre Daea, apel în plină pandemie de coronavirus. „Să nu mai facem pe „deştepţii” cu proştii!”