Călugări surprinși în timp ce se bat cu zăpadă în fața bisericii: ”Sora zăpadă a sosit. Ne place foarte mult aici”

În timp ce ninsorile și viscolul fac ravagii în foarte multe regiuni din Italia, mai mulți călugări au fost surprinși în timp ce se jucau cu bulgări în fața Bazilicii Sfântul Francisc din Assisi.

25 ian. 2023, 11:49
Călugări surprinși în timp ce se bat cu zăpadă în fața bisericii: ”Sora zăpadă a sosit. Ne place foarte mult aici”
Călugări surprinși în timp ce se bat cu zăpadă în fața bisericii

Călugări surprinși în timp ce se bat cu zăpadă în fața bisericii. Ninsorile abundente care au căzut în ultimele zile le-a luat prin surprindere pe autoritățile italiene, dar i-a bucurat nespus de mult pe călugării de la Bazilica Sfântul Francisc din Assisi.

Citește și Vin ninsorile în România! ANM anunță răcire severă a vremii, îngheț și strat consistent de zăpadă în următoarele zile. Când începe să ningă și la București

Călugări surprinși în timp ce se bat cu zăpadă în fața bisericii

Cine a spus că numai copii se bucură de zăpadă se înșală amarnic. După ce localitatea Umbria a fost acoperită de un stat generos de zăpadă, călugării de la Bazilica Sfântul Francisc din Assisi, oraș aflat în centrul Italiei, s-au bucurat mai ceva decât copii.

Aceștia au lăsat la o parte tot și au ieșit afară, unde s-au bucurat de o bătaie strașnică cu bulgări, au făcut îngeri de zăpadă și au construit chiar și  un om de zăpadă în fața lăcașului de cult.

Mai mult, călugării au ținut să imortalizeze întregul eveniment și au postat imaginile pe pagina oficială de Facebook a bisericii.

„Dragi frați și surori, sora zăpadă a sosit. Ne place foarte mult aici, în Assisi”, a spus fratele Rafael, un franciscan de origine braziliană.

Ninsorile abundente au paralizat mai multe regiuni din Italia, iar protecția civilă a emis marți o alertă cod portocaliu de vreme rea în Emilia-Romagna și Marche și galben în Abruzzo, Molise și pe sectoare din Umbria, Campania și Basilicata.

Autoritățile italiene sunt îngrijorate din cauză că în Abruzzo, Lombardia și zona Dolomiților, unde se înregistrează temperaturi chiar și de minus 15 grade Celsius, există riscul de avalanșă

Din cauza cantităților mari de zăpadă, circulația în mai multe părți ale Peninsulei a fost îngreunată. De exemplu, în Sicilia, unele drumuri de munte din zona Agrigento au fost blocate, iar zona Salerno, furtunile din ultimele zile au lăsat loc zăpezii în zone deja inundate precum Vallo di Diano și Tanagro.

Citește și Ninsori puternice în județul Dâmbovița! Aproximativ 100 de turiști au rămas blocați cu mașinile în zăpadă