Calviţia îngrijorează tot mai mulţi bărbaţi. Cum să reduci căderea părului

Majoritatea bărbaţilor se confruntă cu o cădere masivă a părului o dată cu trecerea timpului şi înaintarea în vârstă. În anumite cazuri chiar, calviţia se instalează foarte timpuriu, în jurul vârstei de 20 de ani. Cauza acestui fenomen este de origine genetică (deşi sunt şi excepţii de la regulă, în acest sens).

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 07:44
Calviţia îngrijorează tot mai mulţi bărbaţi. Cum să reduci căderea părului

Este îngrijorător să privim cum rămânem fără păr, zi după zi, cum ni se pare că inclusiv aspectul feţei ni se modifică şi nu mai suntem noi înşine, cel puţin nu aşa cum eram odată.

Vestea bună este că au apărut foarte multe metode moderne de combatere a calviţiei la bărbaţi. În zilele noastre se pot face multe ca să evităm să ajungem fără păr.

Iată câteva reguli de bază care dau rezultate şi care ne pot ajuta să ne îngrijim mult mai bine părul, evitând căderea lui masivă:

1. Evitaţi şampoanele cu un puternic conţinut de săpun sau detergent. Săpunul usucă şi nu face bine. Cumpăraţi un şampon fără conţinut de săpun, care să cureţe blând părul, fără să-l agreseze.

2. Cumpăraţi şampoane naturale, din magazinele de specialitate. Măcar pentru o perioadă, uitaţi de produsele comerciale a căror reclame şi promisiuni ne fac să visăm la un păr des şi sănătos. Mergeţi la un Plafar şi alegeţi un produs pe bază de petrol sau plante, 100% natural.

3. Consultaţi un specialist care vă poate îndruma să alegeţi un tratament potrivit tipului dumneavoastră de păr, în funcţie de cât de avansată este calviţia. Există o multitudine de tratamente care pot da rezultate în anumite cazuri, dar în cazul dumneavoastră, nu. Din acest motiv este bine să nu decideţi singur la care dintre ele să vă opriţi. Tot el poate indica un supliment de vitamine B, deseori responsabile de sănătatea părului. O analiză de sânge poate arăta dacă suferiţi de o deficienţă de B-uri din corp.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro