Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea privind CFR Marfă. Votul se dă marţi

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă iniţiată de deputaţii Partidului Democrat Liberal şi cei ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu, moţiune intitulată 'CFR Marfă - cronica unei alte privatizări eşuate', potrivit Agerpres.

28 oct. 2013, 12:57
Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea privind CFR Marfă. Votul se dă marţi

”Astăzi (luni – n.red.) plenul Camerei Deputaţilor începe la ora 15,00 să discute moţiunea, până la 17,30, când se preconizează să se termine. Mâine (marţi – n.r.) programul se prelungeşte pentru că începe la ora 10,00 şi se preconizează să se termine la ora 13,00 sau dacă este cazul să se prelungească până la 13,30 până se termină cele 19 puncte de pe ordinea de zi”, a anunţat secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

Potrivit acestuia, votul pe moţiunea simplă se va da marţi.

Iniţiatorii, deputaţii PDL şi PP-DD, solicită în moţiunea simplă pe tema privatizării CFR Marfă declanşarea unei anchete de către Corpul de control al primului-ministru în ceea ce priveşte elaborarea hotărârilor de guvern prin care au fost aprobate Strategia de Privatizare şi condiţiile contractului de vânzare-cumpărare pentru CFR Marfă.

Se mai solicită asumarea unei dezbateri publice autentice asupra noii Strategii de Privatizare a companiei, inclusiv la nivel parlamentar, realizarea unei evaluări corecte a activelor companiei şi a poziţiei acesteia pe piaţă, astfel încât preţul de pornire pentru un nou proces de privatizare să reflecte valoarea reală a CFR Marfă, transmiterea concluziilor anchetei Corpului de control către Parlament şi Direcţia Naţională Anticorupţie pentru identificarea persoanelor care trebuie sancţionate pentru ‘eşecul de proporţii’ al acestei privatizări.

 

VEZI SI:

Deputaţii PPDD au depus o moţiune simplă pe tema aderării la Schengen