Camera fără sunet: nu poţi sta în ea mai mult de 45 de minute şi provocă halucinaţii

Se spune că tăcerea este nepreţuită, dar există o cameră în SUA ce este atât de liniştită, încât devine în scurt timp de nesuportat. Timpul maxim pe care l-a petrecut cineva în "camera surdă" de la laboratoarele Orfield din Minneapolis este de 45 de minute.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 11:43
Camera fără sunet: nu poţi sta în ea mai mult de 45 de minute şi provocă halucinaţii

Camera absoarbe 99.99% din sunete şi deţine recordul Guinness pentru cea mai „surdă” cameră. Camera este atât de liniştită încăt dacă stai în ea prea mult începi să ai halucinaţii, potrivit DailyMail. 

Camera obţine efectul de „fără sunet” prin fibre de sticlă, pereţi dubli cu armură de oţel şi pereţi groşi de ciment de 30 de centimetri.

Preşedintele şi fondatorul companiei care deţine camera, Steven Orfield, a explicat că: „Îi provocăm pe oameni să stea în cameră pe întuneric – un reporter a stat acolo pentru 45 de minute. Când este linişte, auzul se va adapta. Cu cât este mai linişte în cameră, cu atât mai multe sunete o să auzi. O să-ţi auzi inima bătând, câteodată o să-ţi auzi plămânii, stomacul. Într-o cameră surdă, tu devii sunetul”.

Este o experienţă destul de dezorientantă. Orfield a explicat că este atât de dezorientantă încât trebuie neapărat să stai jos.

Camera este folosită de companii din toată America, inclusiv NASA, pentru a testa astronauţii sau diferite alte produse.