Cameră video care înregistra tastarea PIN-ului, descoperită într-un bancomat

Un polițist care se afla în afara orelor de muncă a descoperit o cameră video minusculă instalată într-un ATM.Cu ajutorul ei, infractorii puteau surprinde persoanele care introduceau PIN-urile.

RomaniaTV.net
09 mai 2018, 17:15
Cameră video care înregistra tastarea PIN-ului, descoperită într-un bancomat

Polițistul din Londra care a găsit camera video instalată într-un bancomat se afla în timpul liber. Desigur, el și-a alertat imediat colegii despre situația descoperită, potrivit thesun.co.uk.

Infractorii fac găuri minuscule în plasticul de la ATM. În acestea, ei montează camere video minuscule pentru a surprinde persoanele care introduc PIN-urile.

Hoții și-au perfecționat în timp metodele de furt și, deși acesta nu este un caz singular, este unul de care se poate ține cont atunci când vreți să scoateți bani de la bancomat.

Ca dovadă, pentru ochiul neantrenat, imaginea de mai jos poate părea una obişnuită, care reprezintă milioanele de ATM-uri pe care oamenii le folosesc pentru a extrage bani. Dar uită-te cu atenție…

Imaginea a fost postată pe contul de Twitter de către Metropolitan Special Constabulary din Londra.

Posesorii de carduri pot fi înșelați fie prin instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, echipamente artizanale și ilegale prin care le sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care.