Camere cu duşuri chimice sunt pregătite pentru bolnavi de coronavirus la Institutul „Matei Balş”

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Din acest moment, orice este posibil în legătură cu extinderea coronavirusului în România, spune doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul institutului Matei Balș.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 06:40
Camere cu duşuri chimice sunt pregătite pentru bolnavi de coronavirus la Institutul „Matei Balş”

„Este vorba de două camere special amenajate care beneficiază de duşuri chimice şi care conţin câte un pat în momentul de faţă şi pot fi extinse la două paturi şi o zonă de laborator unde se lucrează probele acestor pacienţi.

Sistemul e nu intră nimic, nu iese nimic. Tratamentul este patogenic, şi respectiv simptomatic dacă apar simptome. Daca persoana e asimptomatică s-ar putea să nu fie nevoie de niciun fel de tratament special. Patogenic e un tratament în care folosim medicamente care se interpun pe modalităţile de apariţie a unor posibile determinări sistemice.

Citeşte şi: Cine este românul din Gorj infectat cu coronavirus. În urmă cu câteva zile a fost în Germania

80% dintre persoanele care dezvoltă infecţii virale în general şi cu acest virus sunt persoane asimptomatice. În această perioadă, virusul se multiplică şi poate fi prezent în teste. E motivul pentru care facem aceste teste”, a declarat pentru Digi24, Adrian Streinu-Cercel.