Camilla, Regina Consoartă a Marii Britanii, renunţă la o tradiţie veche de secole

Camilla Parker, Regina Consoartă a Regatului Unit al Marii Britanii, a decis să renunțe la o tradiție a Palatului Buckingham care datează de secole şi a instituit o nouă regulă.

27 nov. 2022, 20:07
Camilla, Regina Consoartă a Marii Britanii, renunţă la o tradiţie veche de secole

Aceasta renunță la „ladies-in-waiting”, adică femeile care îndeplinesc rolul de însoțitor, consilier și secretar al Reginei, încheindu-se astfel o tradiţie veche de secole de la Palatul Buckingham.

Regina Consoartă a decis însă ca femeile să fie înlocuite cu șase asistenți care se vor numi „însoțitori ai Reginei” sau ”Companionii Reginei”.

Femeile care au fost în slujba reginei Elisabeta a II-a au rămas la Buckingham, dar acum sunt „doamne ale gospodăriei”. Un purtător de cuvânt al Palatului a declarat că vor „continua să o ajute pe Majestatea Sa să găzduiască evenimente formale la Palatul Buckingham”, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi: Kanye West anunţă că va candida la preşedinţia SUA şi spune că i-a propus lui Trump să-i fie vicepreşedinte. Miliardarul confirmă că au luat cina la Mar-a-Lago

Femeile care vor ocupa noul rol fac parte din cercul restrâns al regelui și al reginei. Anumite însoțitoare ale Reginei vor apărea pentru prima oară în public, marți, 29 noiembrie, la o recepție la Palatul Buckingham, la un eveniment caritabil.

„Rolul însoțitorului reginei va fi acela de a sprijini regina consoartă în unele dintre îndatoririle sale cheie oficiale și de stat”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Citeşte şi: Criza alimentară se acutizează în Ungaria. A început marea raționalizare. Viktor Orban e disperat să nu explodeze prețurile