Căminul de bătrâni din Vâlcea, închis din cauza coronavirusului! Peste 70 de bătrâni, nevoiţi să îşi găsească loc unde să stea

Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 11:14 // Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 11:14 // Sursa: romaniatv.net

Peste 70 de persoane care se află în căminul pentru persoane vârstnice din Râmnicu Vâlcea trebuie să plece acasă, după ce autorităţile locale, în subordinea cărora se află căminul, au decis să închidă instituţia până la finalizarea stării de urgenţă, potrivit Mediafax.

Decizia închiderii căminului pentru persoane vârstnice, aflat în subordinea Primăriei Râmnicu Vâlcea, a fost luată în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Autorităţile locale spun că persoanele aflate în cămin, cu o medie de vârstă de 85 de ani, ar putea fi în pericol de îmbolnăvire în cămin.

Citeşte şi: Anunţul făcut de Kaufland, în plină pandemie de coronavirus. Ce vor primi pensionarii, gratuit

Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, a declarat că foarte mulţi dintre angajaţii căminului sunt navetişti şi oricând se poate întâmpla să aducă virusul în cămin.

Decizia a fost luată în contextul în care cei care se află aici au o medie de vârstă foarte înaintată, de 85 de ani, şi s-a ajuns la această decizie concluzionându-se că oricât de drastice ar fi măsurile de protecţie luate de personalul care intră în cămin zilnic, tot există riscul de a aduce virusul în rândul acestei comunităţi.

Sunt oameni care fac naveta din localităţile limitrofe Râmnicului, care vin cu mijloace de transport în comun şi care pot să aducă şi acest virus. Am mai luat seama şi la ce se întâmplă în lume, la situaţia din Spania, Italia, Polonia, Japonia, Statele Unite, situaţii în care sunt nişte tragedii.

Sunt zeci de morţi în căminele de acest fel. Odată intrat virusul, practic face ravagii”, a declarat, pentru Mediafax, Daniel Ionescu, purtător de cuvânt Primăria Râmnicu Vâlcea.

Potrivit acestuia, cele 72 de persoane cazate acum în cămin vor fi preluate de rude.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor: Nu va exista dobândă la dobândă pentru creditele ipotecare cu rate amânate

Trei dintre ei, însă, care au familiile plecate din ţară, vor rămâne în grija angajaţilor statului.

Nu s-a stabilit o limită de timp. Au fost contactaţi toţi aparţinătorii acestor oameni care se află în cămin, li s-a comunicat care este rezoluţia dată la nivelul municipalităţii, li s-a explicat care sunt motivele şi, în principiu s-a găsit înţelegere.

Cu excepţia a trei cazuri, dacă nu mă înşel, situaţii în care aparţinătorii nu se află în ţară, iar aceste persoane vor rămâne în cămin. Celelalte, în zilele următoare, vor fi luate de aparţinători”, a mai spus Ionescu.

Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea au mai spus că o parte din personalul căminului va intra în şomaj tehnic, restul va rămâne să îngrijească persoanele care nu au unde pleca.

Căminul are 80 de locuri disponibile, iar persoanele care sunt îngrijite aici plătesc aproximativ 2.000 de lei lunar.

Oamenii care pleacă îşi pot lăsa lucrurile în camere şi se pot întoarce în cămin după ce trece epidemia de coronavirus.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bătrâni cămin de bătrâni pandemie coronavirus Vâlcea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H