Camion rămas blocat în Pasajul Unirii din Capitală. E al optulea incident de la redeschidere

Problemele se țin lanț de Pasajul Unirii, deschis în luna septembrie, după lucrările de consolidare. Un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii din Capitală. Traficul a fost restricționat pe prima bandă de circulație.

12 ian. 2023, 11:16
Camion rămas blocat în Pasajul Unirii din Capitală. E al optulea incident de la redeschidere

Încă un incident în Pasajul Unirii. De această dată, un camion a rămas blocat în pasaj. Polițiștii au ajuns la fața locului și încearcă să fluidizeze traficul până când camionul a fost scos din pasaj.

Conform primelor informații, șoferul nu și-ar fi dat seama că înălțimea camionului depășește înălțimea maximă admisă.

În urma verificărilor, șoferul camionului a fost sancţionat contravenţional de polițiști cu o amendă de 870 de lei, fiindu-i reţinut certificatul de înmatriculare al mașinii şi retrase plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, deoarece maşina avea efectuate modificări constructive neomologate.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Brigăzii Rutiere au constatat faptul că autoutilitara avea efectuate modificări constructive neomologate (suprastructura metalică depăşea dimensiunile vehiculului). Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 870 de lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie”, a transmis Biroul de presă al Brigăzii Rutiere.

 

Câte incidente au avut loc de când s-a redeschis Pasajul Unirii

  • 6 septembrie – Două autocare au rămas blocate la intrarea în pasaj pentru că nu au respectat limita de înălţime
  • 9 septembrie – Un camion de 40 de tone forţează intrarea în pasaj şi rupe limitatorul de înălţime
  • 21 septembrie – O camionetă rămâne blocată în pasaj după ce trece de limitatorul de înălţime
  • 26 septembrie – Un alt autocar rămâne blocat de delimitatorul de înălţime
  • 18 octombrie – O maşină a luat foc în pasaj
  • 20 octombrie – Un autocar a rămas blocat în această după-amiază, în limitatorul de înălțime instalat la intrarea în pasaj către Piaţa Unirii.
  • 23 decembrie – Un autocar cu turiști greci a rămas blocat, la intrarea în Pasajul Unirii din centrul Bucureștiului, iar cel puțin o persoană a decedat.

Citește și Familia grecului ucis la Pasajul Unirii, gata să dea în judecată Primăria: „Nimeni nu-și pune întrebarea asta!”

Cum s-a produs accidentul de la Pasajul Unirii, din București

Un autocar cu 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime. Mai multe persoane au fost rănite iar alta a decedat. Autocarul transporta turiști străini, din Grecia. În total, 22 de persoane au fost transportate în spitale. Traficul rutier a fost îngreunat mai multe ore, timp în care autoritățile au efectuat cercetări.

Citește și Cazul „Pasajul Unirii” | Medicii au dat verdictul. Care e cauza morții pasagerului din autocar, în urma accidentului groaznic