Campanie vaccinare. Sibiul preia modelul Constanței, centru de vaccinare în autobuz

"Căutăm variante, este o idee la acest moment. Am văzut un astfel de model în Constanța și l-am propus mai departe DSP", a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

26 mai 2021, 14:27
Campanie vaccinare. Sibiul preia modelul Constanței, centru de vaccinare în autobuz

Centru de vaccinare mobilConsiliul Județean (CJ) Sibiu a propus Direcției de Sănătatea Publică (DSP) Sibiu și Prefecturii Sibiu, pentru accelerarea ritmului vaccinării, amenajarea unui centru mobil de vaccinare într-un autobuz care să se deplaseze în localitățile din județ, după modelul implementat deja în Constanța, unde recent s-a organizat maraton de vaccinare în autobuz supraetajat, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

”Gândim zilele astea, vă dezvălui în premieră, un autobuz care să fie organizat sub forma unui centru de vaccinare și să se deplaseze în județ. Căutăm variante, este o idee la acest moment. Am văzut un astfel de model în Constanța și l-am propus mai departe DSP și Prefecturii, ca să face și în județul Sibiu!”, a declarat Daniela Cîmpean.

Președinta CJ Sibiu este de părere că este nevoie de o mai mare implicare din partea tuturor în campania de vaccinare și de dialog cu oamenii.

”Noi am demarat la CJ maratonul de vaccinare, cu ocazia ”Zilei Europene a Imunizării”, am avut mai multe activități. Ce am constatat este că este nevoie de mult mai multe discuții cu oamenii. Au fost situații în care, după ce le-am prezentat beneficiile, au mers și s-au vaccinat. Foarte importanți sunt primarii din satele și comunele din județ. Am reușit cu echipe mobile să mergem în rândul oamenilor din satele și comunele din județ și am reușit să îi convingem că este bine pentru ei și cei din jur să se vaccineze”, a mai spus Cîmpean.

Chiar dacă Sibiul este situat în topul primelor județe din țară raportat de ritmul de vaccinare, ”nu stăm așa cum ne-am dori”, a mai precizat președinta CJ Sibiu.

”La nivelul județului Sibiu stăm mai bine decât în alte județe, dar nu stăm așa cum ne-am dori. La un moment dat, știu că eram pe locul 3, după București și Cluj. Față de restul țării noi stăm mai bine, dar nu atât de bine pe cât ne propunem”, a spus Cîmpean. Potrivit datelor furnizate de DSP Sibiu, județul Sibiu a depășit miercuri 80 de mii de persoane imunizate cu ambele doze de vaccin anti-Covid.

Cât de relevant este numărul de anticorpi formaţi după vaccinare. Explicaţiile medicului Virgil Musta: „Anticorpii nu sunt singurul mecanism care intervine în protecţia împotriva bolii”
”De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 190.444 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 109.145 persoane cu prima doză de vaccin și 81.299 persoane cu cea de-a doua doză”, a transmis DSP Sibiu.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă miercuri 379 de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi decesul a 52 de persoane în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internaţi 493 de pacienţi.

Patru persoane s-au vaccinat în 24 de ore la centrul PTF Borş. La Romexpo, vaccinare fără programare