Patru persoane s-au vaccinat în 24 de ore la centrul PTF Borş. La Romexpo, vaccinare fără programare

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, marţi, că 68.820 persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, dintre care 23.980 cu prima doză. S-au raportat 64 de reacţii adverse, iar 143 sunt investigate.

26 mai 2021, 11:08
Patru persoane  s-au vaccinat în 24 de ore la centrul PTF Borş. La Romexpo, vaccinare fără programare

Patru persoane s-au vaccinat în ultimele două zile la centrul de vaccinare anti-Covid deschis luni, 24 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş I, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Daniela Rahotă.

Centrul de vaccinare oferă posibilitatea imunizării cu serul Johnson & Johnson, care se administrează o singură dată. Vaccinarea se realizează zilnic între orele 8,00-20,00, fără programare.

Scopul declarat al organizării acestui centru la frontieră este „creşterea accesibilităţii la vaccinare a populaţiei care intră în România pe la frontiera terestră din judeţul Bihor”.

Centrul de vaccinare PTF Borş este situat la 50 de metri de punctul de trecere al frontierei Borş I, pe partea dreaptă – pe direcţia de intrare în România şi funcţionează în containerul pus la dispoziţie de către Centrul Naţional Militar de Comandă prin Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara.

Vaccinarea anti-COVID provoacă infertilitate? Medicul Valeriu Gheorghiţă demontează acest mit
Ministerul Apărării Naţionale, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al Judeţului Bihor, asigură personalul implicat în derularea procesului de vaccinare din cadrul centrului.

DSP Bihor a menţionat, într-un comunicat, faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este „voluntară şi gratuită”, dar şi faptul că „vaccinarea este soluţia optimă pentru revenirea la o viaţă normală, într-un mediu favorabil şi sigur”.

Ministerul Afacerilor Interne îşi deschide centrele de vaccinare anti-COVID pentru populaţia generală

Ministerul de Interne anunţă deschiderea centrelor proprii de vaccinare pentru populaţia generală, începând de miercuri. Vaccinarea se poate face fără programare, zilnic, între orele 8.00 – 16.00.

”Începând de miercuri, 26 mai a.c., în centrele de vaccinare anti-COVID deschise în unităţile medicale ale Ministerului Afacerilor Interne, pe lângă angajaţii MAI, se va putea vaccina orice persoană cu vârsta de peste 18 ani, în limita dozelor de vaccin disponibile. Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, fără programare, la oricare din cele 11 centre de vaccinare ale MAI în intervalul orar 8:00 – 16:00, având asupra lor actul de identitate”, a transmis Ministerul de Interne, printr-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că pentru cele 11 centre de vaccinare sunt alocate câte 60 de doze de vaccin Comirnaty – Pfizer.

”În situaţia în care după vaccinarea angajaţilor MAI programaţi pentru ziua respectivă numărul de persoane care doresc să se vaccineze va fi mai mare decât numărul de doze disponibile, acestea vor fi îndrumate să revină în ziua următoare”, a mai transmis MAI.

Patru dintre cele 11 centre de vaccinare funcţionează în Bucureşti şi înn judeţul Bihor (Spitalul de Urgenţă ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, Centrul Medical de Diagnostic şi Tratamentu Ambulatoriu ”Dr Nicolae Kretuzlescu”, Spitalul Clinic „Avram Iancu” din Oradea, Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu din Oradea), un centru de vaccinare este amenajat în Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Ploieşti, iar celelalte în Centrele Medicale Judeţene ale MAI din Hunedoara, Timiş, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Neamţ.

Cât de relevant este numărul de anticorpi formaţi după vaccinare. Explicaţiile medicului Virgil Musta: „Anticorpii nu sunt singurul mecanism care intervine în protecţia împotriva bolii”

Vaccinare împotriva COVID-19 fără programare – la centrele Romexpo

Bucureştenii se pot imuniza împotriva COVID-19 fără programare iniţială, doar pe baza buletinului sau a cărţii de identitate, în cele nouă centre cu 50 de puncte de vaccinare situate în pavilionul C2 din cadrul Complexului Expoziţional „Romexpo”.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, transmis, miercuri, AGERPRES, punctele de vaccinare sunt deschise în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 8:00-20:00, iar vaccinurile folosite pentru imunizare sunt Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Vârstnicii peste 65 de ani se pot vaccina la liber la orice oră din timpul programului de vaccinare, iar persoanele cu vârsta până în 65 de ani după ora 14:00.

În cadrul centrului de vaccinare de la Romexpo este permis accesul auto până în faţa acestuia, fiind asigurate şi locuri de parcare.

„Vaccinarea şi respectarea în continuare a măsurilor de prevenţie recomandate de specialişti reprezintă singurele soluţii prin care putem stopa răspândirea virusului în comunitate. Sănătatea noastră, a tuturor, depinde de numărul celor care se vaccinează şi care conştientizează că numai aşa putem opri pandemia şi ne putem relua viaţa normală”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

De la începutul acestei săptămâni, bucureştenii au la dispoziţie şi un centru de vaccinare drive-thru în Sectorul 1. Centrul de vaccinare a fost deschis în incinta parcării Metro Băneasa, în colaborare cu Centrul Medical Dr. Furtună şi cu sprijinul Complexului Multifuncţional Caraiman şi Poliţiei Locale Sector 1. Cei care doresc să se vaccineze o pot face în acest centru de luni până sâmbătă între orele 8:00-20:00, iar duminică în intervalul 8:00-18:00.