Canada, lovită de tornade. Trei trombe violente au măturat-o în doar două ore VIDEO

Furtuni puternice au lovit Canada, iar Centrul de Mediu şi Climă (ECCC) a transmis că cel puțin trei tornade au avut loc miercuri şi joi în provincia Saskatchewan.

01 iul. 2022, 12:32
Canada, lovită de tornade. Trei trombe violente au măturat-o în doar două ore VIDEO

Prima tornadă a avut loc la aproximativ 3:05 pm (00:05, ora României), lângă plaja Manitou. A doua tornadă a fost confirmată lângă Margo la aproximativ 4:55 pm (01:55, ora României), iar a treia a avut loc la 5:25 pm (02:25, în România), lângă Cymric.

Rapoartele și fotografiile martorilor oculari au fost folosite de ECCC pentru a confirma tornadele. În prezent, în zona Foam Lake au fost raportate avarii la liniile electrice și mai mulţi copaci căzuţi.

Cele trei tornade au primit un rating preliminar de EF-0, dar acest lucru s-ar putea schimba pe măsură ce investigația continuă.

Citeşte şi Vreme extremă în Europa. Caniculă în sud, tornadă în Olanda, localităţi înghiţite de ape în Turcia

Furtunile au produs, de asemenea, căderi de grindină însemnate cantitativ. Fotografiile din vestul statului Manitoba au arătat că grindină de mărimea mingiilor de baseball a produs daune însemnate gospodăriilor.

Tornadele de miercuri duc numărul total confirmat de tornade din Preerii la opt, în 2022. În această zonă, în medie, au loc aproximativ 42 de tornade confirmate în fiecare an. 2021 a fost un an excepțional de liniștit pentru activitatea tornadelor în regiune, cu doar 15 tornade confirmate în Alberta, Saskatchewan și Manitoba.

Citeşte şi VIDEO O tornadă a făcut prăpad in China. Rafalele de peste 200 km/h au răsturnat camioane şi stâlpi de electricitate


loading...
Partenerii noștri