Cancelarul german Angela Merkel se vede ca fiind un căpitan de navă, ca şi Băsescu VIDEO

După modelul Băsescu, aşa se vede acum şi cancelarul german, Angela Mekel. Şi Nicolas Sarkozi s-a comparat cu un căpitan de va în discursurile publice din campania electorală.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 13:49
Cancelarul german Angela Merkel se vede ca fiind un căpitan de navă, ca şi Băsescu VIDEO

Un căpitan capabil să conducă partidul său şi Germania pe timp de furtună. Aşa s-a caracterizat Angela Merkel, „Doamna de Fier”a Germaniei, cu ocazia Congresului partidului său, Uniunea Creştin-Democrată, în fruntea căruia a fost realează.

Merkel a citat un vechi dicton: „Vântul şi furtuna sunt opera lui Dumnezeu, dar pânzele şi cârma sunt în mâna noastră”.

Despre nava pe care a comandat-o în tinereţe, Traian Băsescu a povestit în repetate rânduri. „Va rog sa ma credeti, o spun apasat, nu exista lucru de care sa fiu mai mandru in viata mea decat ca am receptionat si comandat petrolierul Biruinta”, a povestit Băsescu ori de câte ori a avut ocazia. Despre nava lui „de suflet”, Biruinţa, Băsescu spunea că este „o sculă magnifică”, pe care a îngrijit-o şi a făcut-o să ajungă de fiecare dată la destinaţie, în siguranţă.

Despre aptitudinile sale de căpitan a vorbit odată  şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, în campania electorală de anul acesta. Sarkozy s-a comparat, în contextul crizei, cu un „căpitan al unei nave pe timp de furtună”. Şi fotografia sa de campanie l-a înfăţişat pe mare.