Când fuzionează USR şi PLUS, cum se va numi noul partid şi cine îl va conduce

În interiorul USR și PLUS se poartă în aceste zile discuții despre o fuziune care ar urma să aibă loc înainte de alegerile locale. Perspectiva scrutinului electoral din septembrie îi face pe liderii celor două formațiuni să își dorească să intre în campania electorală cu un mesaj clar de unitate, care să reducă conflictele dintre usriști și plusiști. Conform unor surse politice citate de Digi24, fuziunea ar urma să fie anunțată într-un congres, la finalul lunii iulie, sau, cel mai târziu, în luna august.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 07:39
Când fuzionează USR şi PLUS, cum se va numi noul partid şi cine îl va conduce

„Vom face două congrese, fiecare partid, și un congres pentru fuziune în iulie-august. Chiar dacă, cel mai probabil, până la alegerile locale nu vom încheia procedura de înregistrare la Tribunal, este necesar să dăm un mesaj de unitate electoratului USR-PLUS care asta așteaptă de la noi”, au declarat surse din USR, pentru Digi24.ro.

Citeşte şi: Dacian Cioloş critică Guvernul pentru comunicarea deficitară în timpul crizei COVID. „Noroc că preşedintele e ferm”

Dacian Cioloș, liderul PLUS, a declarat, în direct la Digi24, că „fuziunea USR – PLUS ar trebui să fie făcută până la alegerile locale”. Opinia este împărtășită în ambele partide, deși condițiile fuziunii nu sunt încă stabilite.

Conducerea partidului, după fuziune, ar urma să fie asigurată de Dan Barna și Dacian Cioloș, într-o structură de co-președinți. 

„Anul viitor va avea loc un congres mare unde vom alege președintele și conducerea. Până atunci, partidul va fi condus de Dan Barna și Dacian Cioloș”, susțin sursele citate.

Citeşte şi: Dacian Cioloş îl ironizează pe Dan Barna. Liderul PLUS s-a filmat lucrând la laptop. „Acum eu chiar bat la taste”