Când poţi spune că ai CUNUNIILE LEGATE şi cum scapi de acest lucru

Cei mai afectati de "blestemul cununiilor legate" sunt tinerii care traverseaza un esec sentimental chiar in ajunul unei zile importante din viata lor: cand trebuie sa spuna „Da" persoanei iubite.

RomaniaTV.net
29 oct. 2016, 15:58
Când poţi spune că ai CUNUNIILE LEGATE şi cum scapi de acest lucru

Dintr-o data, pe neasteptate, visul se spulbera fara nici o explicatie si iubirea se transforma in teama, in incertitudine si chiar in ura.

Cum îţi dai sema că ai cununiile legate?

Cand te cere in casatorie persoana pe care o cunosti si o iubesti de multa vreme si refuzi sa faci acest pas important in viata ta;

Cand fugi, fara nici un motiv, de persoana cu care trebuia sa te casatoresti;

Cand te cuprinde o stare de mare neliniste daca mergi la biserica sa vorbesti cu preotul duhovnic pentru acest necaz;

Cand participi la cununia unei prietene sau rude si, dintr-o data, in timpul slujbei ti se face rau si trebuie sa iesi din biserica;

Cand trece timpul si nu te cere nimeni in casatorie;

Cand persoana cu care trebuia sa te casatoresti fuge de tine;

Ce spune Biserica despre aceste superstitii din popor:

Cununiile legate reprezinta un motiv amintit de unii dintre cei care nu reusesc sa se casatoreasca, ori care intampina mari greutati in aceasta directie. Astfel, cand trece multa vreme fara a gasi un prieten/prietena, cand trec anii si tot degeaba, cand apare o neliniste puternica in momentul cererii in casatorie, cand se hotaraste anularea casatoriei chiar in ziua programata sau cand apar alte schimbari emotionale neasteptate, unii trag concluzia: „Am cununiile legate!”

Ce se pierde din vedere, mai ales in cazul celor care ajung la concluzia amintita, este faptul ca exista multe alte cauze pentru care o casatorie dorita intarzie sa aiba loc, precum existenta unor pretentii inchipuite si a unor asteptari idealiste, savarsirea unor pacate mari, ocolirea spovedaniei, ori blestemul de orice fel al parintilor, rostit in mod contient sau nu, potrivit crestinortodox.ro.

Astfel, ceea ce se intelege prin „legarea cununiilor” nu trebuie pus numai in legatura cu vrajile si farmecele facute de vrajitoare, ci trebuie avuta in vederea mai intai o viata crestina, spovedania generala a tuturor pacatelor si dezlegarea de vreun posibil blestem.

Precum exista diavoli si vrajitoare, tot asa exista si vraji, farmece si blesteme. Precum sunt rele toate lucrarile diavolesti, tot asa sunt rele si toate lucrarile vrajitoresti. Indiferent daca este numita „alba” sau „neagra”, magia este de un singur fel, diavoleasca. Pentru aceasta, daca un om ajunge legat de diavol, niciodata acela nu va dobandi izbavire de la vrajitoare, adica tot de la acela care l-a legat (de la diavol). Si chiar daca si-ar retrage diavolul o lucrare necurata, el nu ar face-o daca nu ar fi convins ca omul respectiv va ramane tot al lui si dupa aceea. Astfel, numai preotii lui Dumnezeu pot ajuta pe cei aflati in necaz.