Când se termină al treilea val al pandemiei COVID. Dr. Virgil Musta: „Trendul descendent va continua. Sunt convins ca lucrurile vor merge bine”

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a estimat că în următoarea perioadă România ar urma să raporteze o scădere a numărului de infecţii cu COVID-19, însă e nevoie ca un număr mare de persoane să se vaccineze.

25 apr. 2021, 17:16
Când se termină al treilea val al pandemiei COVID. Dr. Virgil Musta: „Trendul descendent va continua. Sunt convins ca lucrurile vor merge bine”

Virgil Musta, care este membru în Comisia Naţională de Management Clinic şi Epidemiologic al COVID-19, a fost întrebat când se termină al treilea val al pandemiei COVID. Medicul a subliniat că regulile de prevenire a răspânidirii bolii trebuie respectate în continuare, în pofida scăderii numărului de infecţii.

„Eu cred că nu trebuie să ne relaxăm. Trebuie, în continuare, să fim foarte, foarte prudenți ca să putem încetul cu încetul, să revenim la o viaţă normală respectând, totuşi, anumite reguli”, a declarat medicul Virgil Musta, la postul B1 TV.

Citeşte şi: Maraton de vaccinare în mai, în Bucureşti. Dr. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: „Va fi nevoie doar de cartea de identitate”

Virgil Musta spune când se termină al treilea val al pandemiei COVID. „S-ar putea sa fie mai multi factori”

Întrebat când se termină al treilea val al pandemiei COVID, medicul Virgil Musta a afirmat că este importantă vaccinarea pentru ca numărul de infecţii să scadă.

„Eu am speranța că în jumatăte de lună, o luna, el (al treilea val al pandemiei – n.r.) va ajunge la un nivel care să ne permită să ne desfăşurăm activitățile normal. Adică eu cred ca trendul descendent va continua şi s-ar putea să fie mai mulţi factori care sa intervină în acest sens, evoluţia normală a infecţiei, dacă tineţi minte, în urmă cu un an, în luna iunie numărul de cazuri era foarte mic pentru că şi infecţia, pe de o parte, a avut un trend de scădere natural.

Pe de alta parte, masurile luate şi respectate au dus la scăderea acestui număr. Dacă se înţelege că în continuare să ne vaccinam cât mai multi şi cat mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine”, a adăugat medicul, conform sursei citate.

De altfel, rata de incidenţă în Bucureşti se menţine în trend descendent după ce sâmbătă a scăzut sub 4 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiţii este posibil ca autoritătile să decidă ridicarea unor restricţii în Bucureşti înainte de Paşte.

Citeşte şi: Sălile de fitness şi restaurantele s-ar putea redeschide înainte de Paşte. Incidenţa COVID în Bucureşti, aproape de pragul impus de autorităţi


loading...
Partenerii noștri