Când va fi gata pasajul de la Domneşti. Structura metalică are peste 2.000 de tone

Se lucrează intens la pasajul de la Domneşti, unde a început recepţia preliminară a tablierului metalic care are peste 2.000 de tone.

09 dec. 2021, 00:00

Pasajul de la Domneşti are o lungime de 374 de metri şi este una dintre cele mai laborioase lucrări de infrastructură aflate în construcţie la acest moment în Bucureşti.

„Tablierul metalic al pasajului Domneşti a fost finalizat. De astăzi a început recepția preliminară a tablierului metalic al acestui pasaj.

Structura metalică a întregului tablier are 2.275 tone este compusă, în principal, din 316 lonjeroane, 142 de antretoaze și 24 de grinzi principale.

La rampa de coborâre spre București, s-au finalizat armarea, cofrarea și turnarea plăcii de supra-betonare, continuă montarea elementelor prefabricate și așternerea straturilor succesive de balast.
S-a finalizat montarea predalelor la rampa de urcare dinspre București și a început montarea armăturii necesare realizării plăcii de supra-betonare.
Continuă montarea grinzii de coronament aferentă rampei de coborâre spre Bragadiru și a început realizarea armăturii pentru trotuarul aferent acestei rampe.
Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru și la rampa de urcare dinspre Chiajna.
Continuă relocarea rețelelor de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public”, a scris secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, pe Facebook.

Citeşte şi: Pasajul de la Domneşti capătă forma finală. A fost montată ultima grindă principală care închide tablierul metalic

La finalizarea lucrării, se va elibera în mare măsură traficul pe Prelungirea Ghencea, o arteră foarte circulată și aglomerată în partea de vest a Capitalei. La începutul lunii octombrie, rapoartele de traseu arătau că 80% dintre grinzile metalice ale pasajului suspendat fuseseră montate, conform Ziare.com.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu antreprenorul român Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Ministrul Muncii, despre sprijinul financiar oferit pensionarilor: „Va fi acordat o singură dată în luna ianuarie pentru ceea ce s-a întâmplat cu scumpirile din domeniul energiei”

Proiectul ar fi trebuit finalizat în 2019, potrivit planului inițial, dar a fost întârziat mai mult de un an după ce fostul primar general Gabriela Firea a cerut modificarea pasajului. Ea a dorit să fie inclusă bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea.

În acest moment, termenul estimat de finalizare a pasajului Domnești este septembrie 2022.

Citeşte şi: Nicuşor Dan anunţă ce se întâmplă cu trenul metropolitan: Trebuie să rezolve o problemă de structură!