Când vor afla elevii după care din cele trei scenarii vor merge la şcoală

Anul şcolar 2020 - 2021 trebuie să înceapă în trei săptămâni, dar deocamdată elevii, părinţii, dar şi profesorii nu cunosc detalii despre cum se vor desfăşura cursurile începând cu 14 septembrie. 

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 07:34
Când vor afla elevii după care din cele trei scenarii vor merge la şcoală

Direcțiile de sănătate publică să anunţe după 7 septembrie datele epidemiologice în funcție de care autorităţile vor decide în care scenariu se înscriu școlile pentru începutul de an şcolar: scenariul verde, scenariul galben sau scenariul roșu.

Citeşte şi: Cum vor arăta clasele după redeschiderea şcolilor în septembrie VIDEO

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spune că direcţiile de sănătate publică vor informa şcolile asupra situaţiei epidemiologice din fiecare zonă, apoi se va lua o decizie asupra scenariului în care se va redeschide fiecare unitate de învățământ în parte.

„În principiu, începem cursurile în spațiul școlii din 14 septembrie”, a spus ministrul Monica Anisie.

Ministrul a precizat că multe dintre normele propuse acum au fost respectate și în momentul redeschiderii școlilor, înaintea examenelor naționale.

„Se vor face acele circuite de intrare și sosire, vor fi dezinfectate sălile în fiecare dimineață și între schimburi, se păstrează distanța fizică de un metru și vor fi amplasate separatoare între băncile elevilor unde nu se poate respecta distanțarea. Curtea școlii va fi și ea dezinfectată. În pauză, elevii când vor merge în spațiul școlii să aibă și ei acel spațiu securizat. Vor purta mască toți elevii și profesorii, excepție fac preșcolarii.

Așa cum este prevăzut în proiectul de ordin, toți elevii vin la școală, în funcție de scenariu, păstrând distanțarea de un metru, sau cu separatoare. În funcție de scenariul epidemiologic în care ne aflăm, vom lua măsurile care se impun. Dacă scenariul e verde, vor fi toți elevii în clasă. Și în alte state s-a renunțat la măsura de a distanța fizic elevii, dar există separatoare”, a spus ministrul Monica Anisie.

Întrebată de declarația pe care părintele va fi nevoit să o dea la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar, Anisie a spus că este „o declaraie pe care o dăm toți acum la toate instituțiile”.

De asemenea, Monica Anisie le-a transmis părinților că „nu are justificare temerea de a duce copiii la școală” și că „spațiul școlii va fi unul în care riscul de îmbolnăviri va fi diminuat”.

Citeşte şi NOUL AN ŞCOLAR, un nou proiect pregătit de Guvern: ore de 30 de minute şi cursuri în 3-4 schimburi

 

REGULI pentru revenirea la grădiniţă în septembrie 2020. Ce conţine ghidul publicat de Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordin pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19. Proiectul conţine explicaţii cu privire la scenariile de funcționare pentru fiecare ciclu de învățământ preuniversitar în funcţie de situaţia epidemiologică. Potrivit documentului, preşcolarii vor merge la grădiniţă cinci zile pe săptămână în scenariile verde și galben. În cazul unui scenariu roşu, cursurile se suspendă, iar copiii de grădiniţă vor urma cursuri online.  

Citeşte şi: Mai puţine ore pentru unii elevi începând din septembrie. Anunţul ministrului Educaţiei


loading...