Când vor avea loc alegerile locale şi parlamentare. Ludovic Orban a făcut anunţul

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, într-o intervenţie la România TV, că ia în calcul ca alegerile locale să se desfăşoare la sfârşitul lunii septembrie, cel târziu începutul lunii octombrie, iar alegerile parlamentare, la termen, in decembrie.

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 18:19
Când vor avea loc alegerile locale şi parlamentare. Ludovic Orban a făcut anunţul

Premierul a declarat că se aşteaptă ca după lunile iulie-august numărul cazurilor de coronavirus să scadă semnificativ. Mai mult, premierul nu are niciun dubiu că acest lucru se va întâmpla.

Citeşte şi Ludovic Orban: „Pensiile vor creşte. Procentul cu care vor creşte va depinde de starea economiei”

După evaluările epidemiologilor, este foarte probabil ca în iulie-august să avem o reducere semnfiicativă a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile. Văd că românii sunt serioşi. A scăzut şi numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a organiza o campanie electorală, trebuie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi, totodată, este necesară o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea de infectări viozează intervalul 15 octombrie-1 noiembrie„, a spus şeful Executivului. 

Despre alegerile parlamentare, Orban a declarat că acestea vor avea loc cel mai probabil la termen. 

În ce priveşte alegerile parlamentare, acestea trebuie organizate pe 6 decembrie cel mai devreme. Trebuie puse în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Dar la fel, trebuie să vedem cât de puternică este epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii„, a precizat premierul Ludovic Orban.

Citeşte şi Premierul, vehement privind remanierea: „Este o minciună! Va trebui să iau măsuri împotriva acestei avalanşe de ştiri false”


loading...
Partenerii noștri