Candidatul comun al PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, validat de Coaliţie: „Cetăţenii Capitalei sunt nişte oameni admirabili care ştiu ce au de ales, nu am niciun mesaj pentru Nicuşor Dan sau Piedone”

Candidatul PSD-PNL la Primăria Bucureşti, medicul Cătălin Cîrstoiu, a afirmat, miercuri seară că, deşin în acest moment nu apare în sondajele de opinie, este sigur că va fi primar general.

21 mart. 2024, 17:44
Candidatul comun al PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, validat de Coaliţie: „Cetăţenii Capitalei sunt nişte oameni admirabili care ştiu ce au de ales, nu am niciun mesaj pentru Nicuşor Dan sau Piedone”

Candidatul comun al PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat, joi, că forurile de conducere ale celor două partide au validat candidatura sa.

„Sunt candidatul PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei şi astăzi s-a întâmplat un lucru firesc: am fost prezent în forurile de conducere ale colegilor social-democraţi şi ale colegilor liberali pentru validarea candidaturii mele, ceea ce s-a şi întâmplat”, a spus medicul Cîrstoiu, joi, după ce a participat la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a menţionat că se cunoştea „de multă vreme” cu unii colegi liberali, mulţi dintre ei fiindu-i pacienţi în decursul timpului.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: „Bucureştiul e în stare gravă. Un pacient nu-l faci bine cu o tabletă, ci cu o schemă de tratament complexă”

Cîrstoiu a precizat că nu are niciun mesaj pentru Nicuşor Dan şi Cristian Popescu-Piedone. Întrebat dacă cei doi contracandidaţi menţionaţi „sunt deja învinşi”, Cîrstoiu a răspuns: „Vom vedea asta. Decizia nu îmi aparţine mie, ci cetăţenilor Capitalei şi ei sunt nişte oameni admirabili care ştiu ce au de ales”.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost prezentat oficial, miercuri, drept candidat comun al coaliţiei PSD – PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Citeşte şi: EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone: „Piedone nu se retrage, Piedone merge până la capăt. Ei se feresc de puşcărie, eu am fost la puşcărie”

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la care Cîrstoiu a participat alături de preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Totodată, la evenimentul desfăşurat miercuri la Palatul Parlamentului au fost prezenţi liderii organizaţiilor din Bucureşti ale celor două partide – Gabriela Firea şi Sebastian Burduja.

Tensiuni în Coaliţie şi pe plan local

Nicolae Ciucă, președintele PNL, le răspunde liberalilor nemulțumiți de înțelegerea cu PSD pe plan local, în special președintelui PNL Timiș, Alin Nica. Ciucă a subliniat că este esențial să se recâștige municipiile care au în prezent primari USR.

„În acest moment, așa cum la municipiul București și sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune, ne propunem aceeași abordare în municipiile reședință de județ unde nu sunt primari PSD sau PNL: Timișoara, Bacău și Brașov. Dincolo de ceea ce reprezintă analiza și perspectiva pe care o au la nivel local, datoria noastră este să găsim formula prin care să câștigăm Primăria Timișoara, pentru că este simbolul a ceea ce a reprezentat dreapta în politica din România. Nu s-a luat încă o decizie, mai avem negocieri și vom găsi o formulă potrivită”, a declarat Ciucă.

„Politica este pe voturi, ca atare vom număra fiecare vot să ne asigurăm că vom câștiga alegerile atât la nivel de comune, orașe, municipii, cât și la nivel de județ. Decizia se ia pe bază de argumente, nu pe dorința sau intiuiția cuiva anume. Și se ia asumat. Fiecare membru al PNL trebuie să se angajeze la ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivului partidului”, a a mai precizat Ciucă.

Alin Nica: „Să pui nişte pierzători de joace pe tot terenul mi se pare o alegere foarte proastă”

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat joi, înainte de şedinţa conducerii partidului, că nu fac alianţă cu PSD la Timiş şi că PSD a fost pe locul trei la alegerile din 2020, astfel că, să pui nişte pierzători de joace pe tot terenul i se pare o alegere foarte proastă.

„Noi putem fi de acord cu unele motive de ordine politic dar specificul Timişoarei este altul, Timişoara şi Timişul sunt locuri unde votanţii sunt preponderent de dreapta iar noi, întotdeauna am avut adversar PSD-ul”, a spus Alin Nica, înaintea şedinţei PNL „Noi nu putem să facem alianţă cu PSD-ul la Timiş”, a precizat Nica.

El a menţionat că „este cea mai proastă alegere pentru judeţul Timiş, pentru că PSD a fost pe locul trei la alegerile din 2020”. „Să pui nişte pierzători de joace pe tot terenul mi se pare o alegere foarte proastă şi în totală disonanţă cu ceea ce îşi doresc oamenii din Timiş”, a mai arătat el.

Alin Nica a comentat şi informaţiile că s-ar fi dat Timişul pe un sector al Capitalei. „Nu am cunoştinţă despre astfel de tranzacţii dar dacă s-a întâmplat acest lucru este o chestiune foarte serioasă pentru că spiritul Timişoarei nu poate fi tranzacţionat”, a mai arătat el.

Coaliția PSD-PNL ar urma să aibă candidați comuni în Timiș. Astfel, PNL va avea candidatul la Primăria Timișoara, iar PSD candidatul la Consiliul Județean Timiș. Potrivit unor surse politice, Alin Nica ar urma să piardă și conducerea filialei PNL Timiș, care va fi preluată de Vasile Blaga.