Canicula încurcă grav circulația feroviară. Test de rezistență fizică și psihică în trenurile CFR. În unele vagoane este mai cald decât afară

Canicula a pus stăpânire pe România. Cel mai cald este în sudul și vestul țării, unde s-au înregistrat chiar și 40 de grade Celsius la umbră. Din cauza caniculei, trenurile circulă cu viteză redusă, iar acest lucru a dus la întârzieri chiar și de sute de minute. Și după ce că durata călătoriei se prelungește, călătorii mai au de îndurat și căldura din vagoane pentru că aerul condiționat nu funcționează.

19 iul. 2023, 08:58
Canicula încurcă grav circulația feroviară. Test de rezistență fizică și psihică în trenurile CFR. În unele vagoane este mai cald decât afară

Traficul feroviar se desfășoară cu limitarea vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată în România din cauza caniculei. Temperaturile de peste 40 de grade înregistrate în aer și peste 50 de grade la nivelul solului impun, pe anumite sectoare de cale ferată, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală. De aici și întârzierile înregistrate de trenurile care ajung în Capitală.

Cum cel mai cald a fost în sudul țării, pe anumite rute sunt impuse restricții de viteză. Astfel, pe ruta București Nord – Videle – Giurgiu, viteza maximă este de 50 km/h. În regionala Craiova și pe rutele Pajura – Aeroportul Henri Coandă și București Nord – Titu se circulă cu cel mult 70 km/h. Măsuri de limitare a vitezei au fost luate și în cazul regionalelor Timișoara și Cluj. În toate cazurile, trenurile ajung la destinație cu întârzieri.

Citește și: Prognoza meteo. Potop după caniculă, se anunţă furtuni electrice şi căderi de grindină

De exemplu, un tren Regio plecat marți de la Piteşti a sosit în Gara de Nord din București cu circa două ore şi jumătate întârziere. Și trenul de la Arad la București a înregistrat o întârziere de o oră şi jumătate, potrivit romania-actualitati.ro.

Trenul IR 1836 de la Cluj Napoca avea 89 de minute întârziere, iar IR 1662 de la Iași – 103 min întârziere.

VEZI sosirile și plecările din Gara de Nord