Canicula se accentuează. A fost emis cod portocaliu pentru București și 7 județe. În unele zone furtunile fac prăpăd

Canicula se accentuează. Au fost emise alerte cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat. În același timp sunt și avertizări de furtuni violente.

20 aug. 2023, 19:24
Canicula se accentuează. A fost emis cod portocaliu pentru București și 7 județe. În unele zone furtunile fac prăpăd

Meteorologii ANM au emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru zilele de 20 și 21 august de caniculă și disconfort termic ridicat.

”În intervalul menționat valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare”, a transmis ANM.

Citește și: Tragediile se țin lanț pe litoral. Bilanțul oamenilor înecați în mare în ultima săptămână a ajuns la 8. Turiștii se ceartă cu salvamarii că nu sunt lăsați să se scalde în apa mării

De asemenea, a fost emis COD PORTOCALIU de val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat pentru ziua de 21 august în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București.

”Luni (21 august) în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, a transmis ANM.

Citește și: Ieftiniri uriașe pe litoral! Cât costă să mergi la mare în luna septembrie. Nu o să îți vină să crezi cât de ieftin este

În același timp sunt și avertizări de furtuni violente. ANM a emis mai multe avertizări de tip nowcasting.

Circulaţia pe Drumul Judeţean 174 A, între localităţile Topliţa şi Bilbor, a fost blocată, duminică, din cauza unor arbori doborâţi de vânt pe carosabil