Capitala s-a luminat de Sărbători. Trei milioane de beculeţe, aprinse de primarul Oprescu, de Sfântul Nicolae

Bucureştiul s-a împodobit de sărbătoare. În seare de 6 decembrie, primarul Sorin Oprescu a aprins luminiţele de Sărbători de pe marile bulevarde ale Capitalei. Totodată, bucureştenii se vor putea bucura în perioada sărbătorilor de iarnă şi de târguri de profil, de unde vor putea cumpăra cadouri pentru cei dragi.

RomaniaTV.net
06 dec. 2013, 15:43

Trei milioane de beculeţe care împodobesc Capitala, pe un traseu de 23 de kilometri, cu ocazia sărbătorilor au fost aprinse vineri seară, de la esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, de primarul Sorin Oprescu, la eveniment asistând sute de bucureşteni, inclusiv numeroşi copii.

„La mulţi ani celor pe care îi cheamă Nicolae şi Nicoleta, din tot sufletul. Vă doresc tuturor să aveţi Sărbători fericite alături de familiile dvs., de copii dvs. (…) La mulţi ani, Bucureşti! La mulţi ani, România!”, a spus primarul Capitalei, Sorin Oprescu, înainte să apese butunul care a aprins cele trei milioane de luminiţe din Bucureşti.

Luminiţele de iarnă au fost aprinse pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu şi Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui, Piaţa George Enescu şi Piaţa Universităţii, precum şi pe bulevardul Buzeşti – Berzei, în Piaţa George Enescu, în Centrul Istoric şi în Piaţa Regelui.

De asemenea, vor fi aprinse beculeţe pe Calea Dorobanţi, Bulevardul Aviatorilor, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Rosetti, Bulevardul Carol şi la Piaţa Presei Libere.

Ornamentele de sărbători vor lumina şi la intrarea în Bucureşti de pe DN1, A2 şi A1, la intrarea în Bucureşti dinspre Giurgiu, pe Bulevardul Tineretului, la intrarea în Parcul Tineretului, pe Bulevardul Ferdinand, în Piaţa Operei, precum şi pe Calea Dorobanţilor, între Piaţa Dorobanţi şi Şoseaua Ştefan cel Mare.

În Capitală, de sarbători vor fi deschide mai multe târguri de Crăciun.Un târg va fi pe trotuarul din faţa magazinului Unirii, mergând pe toată lungimea. O să fie târgul de la Piaţa Universităţii şi or să mai fie şi în Parcul Herăstrău, organizate de primării. Apoi, din 5-6 ianuarie, se strânge tot şi intrăm în normalitate„, a mai spus edilul.

Citeşte şi: Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost deschis: Luminiţele au fost aprinse în tot oraşul

Şi Muzeul Ţăranului Român găzduieşte, între 6 şi 8 decembrie, marele Târg de Sfântul Nicolae. Meșterii vă așteaptă la târg cu: ii, podoabe, opinci, cergi, scoarțe, coșuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe, chimire, curele, genți, alambicuri, blidare, copăițe, sărărițe, furci, pipernițe, găvane, lingurare, cavale, păretare, lăicere, ștergare, lăzi de zestre, catrințe, cămăși, fote, cahle, clopoței, zurgălăi, sorcove, turtă dulce, cozonaci, miere, plăcinte, cofeturi, kürtős kalács, țuică, vin, măști, linguri, fluiere, ocarine, împletituri din pănușe, oale, scăunașe… și câte și mai câte.

Ca în fiecare an, la sala Dalles din centrul Bucureştiului va fi organizat târgul de Crăciun. Timp de aproape o lună, între 28 noiembrie și 24 decembrie, de la ora 10.00 până la 20.00, vizitatorii vor putea descoperi ultimele tendințe în arta de a face daruri de sărbători. Vezi aici pagina de Facebook: Galeria Dalles.

Un târg de Crăciun va fi organizat vineri, 13 decembrie, de Ambasada Germaniei la Bucureşti, în colaborare cu diferite organizaţii locale angajate în plan social, anunţă luni misiunea diplomatică. Târgul va avea loc de la ora 16.00 la ora 20.00, în parcarea Ambasadei Germaniei, str. Cpt. Av. Gheorghe Demetriade 6-8, sector 1.

VEZI AICI: Harta completă a târgurilor de Crăciun din Capitală