Captură uriaşă de peşte. Un pescar din Oradea a prins un crap de aproape 40 kg. VIDEO

Daniel Barany, un pescar profesionist din Oradea, a doborât recordul naţional la crap. Acesta a prins un peşte de 37,78 kg pe lacul de la Cetariu.

10 sept. 2021, 18:07
Captură uriaşă de peşte. Un pescar din Oradea a prins un crap de aproape 40 kg. VIDEO

Daniel a povestit că peştele pe care l-a prins avea exact dimensiunea lădiţei pe care o avea după el. Peştele uriaş i s-a prins în undiţă în jurul orei 5 dimineaţa.

Mă gândeam că-i mare când a tras, că într-un fel se simte la un peşte mic şi altfel la unul mare, dar n-aş fi crezut că va fi atât de mare. A trebuit să ne băgăm în apă după el, altfel nu se poate, şi după ce l-am scos am văzut că era cât lădiţa de crap, şi în lungime, şi în lăţime. Dacă era cu doi centimetri mai lung sau mai lat, nu încăpea„, a explicat pescarul pentru ebihoreanul.ro.

Daniel nu a reuşit să scoată singur captura uriaşă din apă, fiind ajutat de camaradul său de pescuit, Ocsike Fodor-Nagy, dar şi de alţi pescari aflaţi pe baltă. Tot ei l-au ajutat să cântărească crapul.

Citeste si Avertismentul Poliţiei Române! Nu daţi curs solicitărilor din acest mesaj!

Este o senzaţie unică, cred că pentru mulţi ar fi la fel. Este o realizare mare pentru mine. La pescuitul la crap, tot aştepţi să prinzi unul mai mare, iar când primeşti o răsplată ca asta, simţi că merită„, a mai spus orădeanul. Până acum, cel mai mare peşte pe care l-a prins a avut 24 de kilograme, captură făcută pe acelaşi lac.

Potrivit informaţiilor de pe site-urile de profil, precedentul record la crap a fost de 37,3 kg, prins la sfârşitul lunii octombrie anul trecut. Coincidenţă sau nu, crapul a fost prins tot pe lacul de la Cetariu, de pescarul băimărean Daniel Nedelea.

Lacul de la Cetariu găzduieşte nenumărate trofee, este unul dintre cele mai bune carpodroame din ţară, alături de minimum alte două lacuri, tot din judeţul Bihor, lucru care conferă cinste administratorilor acestora„, a precizat Andrei Togor, preşedintele Asociaţiei Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, pentru aceeaşi sursă.

Citeste si Gest extrem. Un bărbat şi-a ascuns mama moartă în pivniţă timp de un an, doar ca să îi cheltuiască pensia. Cum a ieşit totul la iveală