Carasul fără oase, scos pe piaţă de chinezi. Este un peşte popular în China pentru carnea sa fragedă

Carasul fără oase, scos pe piaţă de chinezi. O echipă de biologi au reuşit să obţină o nouă varietate de caras fără oase intramusculare destinat consumului, informează miercuri agenţia oficială Xinhua. Cercetătorii au făcut apel la tehnica editării genetice pentru a desfăşura proiectul.

20 ian. 2022, 09:43
Carasul fără oase, scos pe piaţă de chinezi. Este un peşte popular în China pentru carnea sa fragedă
Carasul fără oase, scos pe piaţă de chinezi

Carasul fără oase, scos pe piaţă de chinezi. Sub denumirea ştiinţifică de carassius carassius, este un peşte foarte popular în China pentru carnea sa fragedă, însă oasele sale intramusculare fac dificil consumul său, deoarece oasele fine pot rămâne înfipte în gât, şi îngreunează totodată procesarea lui industrială, notează Xinhua.

Citeşte şi: „Nu mâncaţi carne în China!”. Mesaj surprinzător al Germaniei, pentru sportivii săi care vor participa la Olimpiada de la Beijing

Carasul fără oase, scos pe piaţă de chinezi

Grupul de experţi a descoperit gena principală, care controlează dezvoltarea acestor oase, printre 1.600 de exemplare.

Încă din 2021, cercetătorii au reuşit să crească un grup de caraşi care au trecut caracteristicile lor genetice la următoarea generaţie.

Acest proiect reprezintă „un mare avans în creşterea calităţii speciei de caras”, potrivit Academiei de Ştiinţe pentru Piscicultură, şi ar putea avea „un mare impact asupra consumului de vieţuitoare acvatice”, scrie Mediafax.ro.

China a închis două spitale care au refuzat urgenţe medicale

Autorităţile chineze au închis două spitale din oraşul Xi’an, pentru a „rectifica” aplicarea regulilor anti-COVID-19, ca urmare a indignării provocate în ţară după ce unei femei însărcinate i s-a refuzat asistenţa medicală pe motiv că testul ei COVID-19 era expirat, ulterior femeia pierzând sarcina.

La începutul lunii ianuarie, unei femei însărcinate în opt luni i s-a refuzat intrarea în spitalul Gaoxin timp de două ore, pe motiv că testul ei COVID negativ a depăşit limita de valabilitate de 48 de ore, scrie AFP.

Un videoclip postat pe internet o arăta pe femeie stând pe un scaun în faţa clădirii, cu sângele curgându-i pe picioare. Imaginile au fost postate de milioane de ori şi au provocat indignare pe social media.

Directorul serviciilor de sănătate din Xi’an a prezentat scuze publice. Primăria anunţase anterior demiterea directorului spitalului şi a „responsabililor în cauză”.


loading...
Partenerii noștri