Care a fost cauza morții lui Stephan Pelger. Ce au descoperit legiştii la autopsie

Stephan Pelger, unul dintre cei mai apreciați creatori de modă de la noi din țară, s-a sinucis la vârsta de 44 de ani. Nimic nu prevestea această tragedie, deși designerul a dezvăluit în nenumărate rânduri că se confruntă cu depresia.

09 iun. 2023, 20:29
Care a fost cauza morții lui Stephan Pelger. Ce au descoperit legiştii la autopsie
Care a fost cauza morții lui Stephan Pelger. Ce au descoperit legiştii la autopsie

Care a fost cauza morții lui Stephan Pelger. Designerul se lupta cu depresia, iar în ultimii cinci ani a suferit de insomnie cronică. Aceste probleme au fost accentuate de experiența traumatizantă din 2018, când a fost agresat fizic la Festivalul de Film de la Cannes. Pe lângă acestea, conform declarațiilor lui Cătălin Botezatu, designerul a avut și dificultăți financiare în ultimii ani. Toate aceste probleme majore au contribuit, se pare, la recurgerea gestului tragic.

Conform informațiilor obținute de Gândul, cauza morții lui Stephan Pelger este spânzurarea. În acest sens, au fost prelevate probe pentru a se efectua un examen toxicologic. În aceste momente, trupul neînsuflețit al designerului nu a fost, încă, ridicat de la sediul INML. Motivul invocat este faptul că Stephan Pelger nu are aparținători în România. În acest caz, designerul ar urma să fie înmormântat în Germania, țară în care se află mama lui, care este, de altfel, internată în spital.

Citeşte şi: Lucian Becali, reacţie controversată după sinuciderea designerului Stephan Pelger. „Toate putorile au depresie, de la atâta lene şi droguri!”

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că Stephan Pelger ar fi fost prins cu droguri, la un moment dat. Speriat de consecințele faptelor sale, acesta ar fi acceptat să țină legătura cu unii polițiști, cărora le-ar fi oferit informații legate de traficanții de droguri care își vindeau marfa în mediile mondene.

Citeşte şi: Povestea de viață impresionantă a lui Stephan Pelger, designerul care s-a sinucis. A fost înfiat și crescut de familia episcopului de la Biserica Neagră

Stephan Pelger a devenit unul dintre cei mai cunoscuți designeri de modă atât în România, cât și în străinătate. Acesta a lansat numeroase colecții prezentate pe podiumurile celebre de la Milano, Veneția Paris și Berlin. Cu toate astea, creatorul de modă s-a confruntat cu depresia încă de la vârsta de 10 ani, atunci când a fost internat în mai multe centre de tratament. Recent, Stephan Pelger ieșise de la o clinică de dezintoxicare în care s-a internat din proprie inițiativă.