Care era planul adevărat al lui Putin. Documente-bombă de război găsite în Ucraina

Serviciul de Informații militare (DBR) din Ucraina a descoperit mai multe documente de război, abandonate de forțele armate ale Rusiei, în timp ce investiga orașul Trostianeț.

12 mai 2022, 16:24
Care era planul adevărat al lui Putin. Documente-bombă de război găsite în Ucraina
Care era planul adevărat al lui Vladimir Putin

Care era planul adevărat al lui Putin. Din documente reiese că liderul de la Kremlin se pregătea să preia controlul asupra întregii Ucraine. Trostianeț, oraş situat în nord-estul Ucrainei, a fost folosit de armata rusă ca o cale de trecere pentru tancurile sale, care se îndreptau spre capitala Kiev.

Care era planul adevărat al lui Putin. Documente-bombă de război găsite în Ucraina

Documentele dezvăluie planuri de ocupare a Ucrainei, în totalitate, o strategie pe care Vladimir Putin a avut-o încă de la începtul invaziei din 24 februarie, scrie IBTimes. „Anchetatorii Servicului de Informații militare DBR au dat de documente importante ale forțelor armate ale Federației Ruse, care arată o perspectivă clară asupra faptului că Rusia se pregătea să preia întregul teritoriu al Ucrainei. Toate aceste informații vor fi luate și studiate”, a declarat Oleksiy Sukhachev, șeful acestei instituții, într-o postare de Telegram.

Rusia ameninţă NATO după ce Finlanda a cerut aderarea la alianţa militară

Documentele armatei ruse par să confirme avertismentele oficialilor din Serviciile de Informații, care spuneau că, Moscova intenționează să preia mai mult decât regiunea de est a Ucrainei. Vladimir Putin a anunțat pe 24 februarie 2022 că „operațiunea militară specială” vizează „denazificarea” Ucrainei şi asigurarea statutului de țară neutră, prin cucerirea rapidă a capitalei Kiev. Planul a eșuat, forțând armata rusă să-și repoziționeze forțele în regiunea de est din Donbas.

Putin a decis în miez de noapte! Rusia anunţă sancţiuni împotriva unor companii energetice occidentale