Care este alimentul care nu avea voie să apară pe masa lui Dem Rădulescu! „Mi se făcea rău”. Românii îl adoră

Deși mulți românii adoră acest aliment, el nu avea ce să caute pe masa lui Dem Rădulescu. Celebrul actor respingea total acest fel de mâncare. Iată despre ce este vorba.

24 nov. 2023, 23:46
Care este alimentul care nu avea voie să apară pe masa lui Dem Rădulescu! „Mi se făcea rău”. Românii îl adoră
Care este alimentul care nu avea voie să apară pe masa lui Dem Rădulescu! „Mi se făcea rău”. Românii îl adoră

Dem Rădulescu, unul dintre cei mai dragi actori ai României, a fost apreciat atât pentru interpretările sale remarcabile în filme, cât și pentru talentul său pe scena teatrului.

Citește și: Cât a plătit un turist pentru o bere în Veneția. „Taxa pe muzică”, noutatea teraselor din Italia

Cu toate că se considera un iubitor al bucatelor, Dem Rădulescu nu era genul de persoană care să se bucure de orice fel de mâncare. Existau anumite alimente pe care le respingea cu desăvârșire, iar printre acestea se afla carnea de miel, un aliment adorat de mulți români. Chiar de la o vârstă fragedă, actorul mărturisea că nu îi plăcea aceast tip de carne, contrar gusturilor majorității.

„Nu-mi place carnea de miel. Când eram copil mi se făcea rău numai când vedeam. Dar iubesc sarmalele, carnea de porc. Nici dulceaţa de trandafiri nu a fost niciodată preferata mea. Dar mâncam şerbet de trandafiri”, mărturisea actorul, în trecut, într-un interviu citat de click.ro.

Cum era poreclit Dem Rădulescu

Chiar și porecla lui Dem Rădulescu avea o legătură cu universul culinar. Actorul era cunoscut sub numele de „Bibanul”, iar el însuși a dezvăluit originea acestei porecle într-un interviu mai vechi.

Totul a început cu tatăl său, care era negustor de pește în piața din Râmnicu Vâlcea. Inițial, fratele lui a fost cel care a primit porecla „Bibanul”, iar ulterior, când Dem Rădulescu și-a început cariera în teatru, această poreclă s-a transferat și asupra sa.

„Tata era negustor de peşte, în piaţa din Vâlcea. Fratele meu mai mare a luat într-o zi un biban frumos, l-a învelit într-un ziar şi l-a dus la şcoală, cu gândul să i-l dea profesorului, ca să-l arate ca material didactic elevilor. Mai întâi lui i-au spus copiii «Bibanu».

După aia mi-au zis «Fratele lu Bibanu», pe urmă porecla s-a prins de mine. Acolo am apărut pentru prima dată cu numele ăsta: Rădulescu-Bibanu. După ce am intrat la Teatru, m-am pomenit într-o zi că un student din anul III, vâlcean de-al meu, striga după mine ”Mă, Bibanule!”. Şi Bibanul am rămas”, povestea Dem Rădulescu acum mulți ani.

Citește și: Adevărul despre relația dintre Rona Hartner și Emil Constantinescu. A fost sau nu artista amanta fostului președinte