Care este carnea cea mai gustoasă pentru grătar. Joseph Hadad a dat verdictul

Care este carnea cea mai gustoasă pentru grătar. Pentru că ne aflăm în sezonul cald, oamenii profită de vremea frumoasă de afară și, în timpul liber, cei mai mulți optează pentru grătar, alături de prieteni și de familie. Ei bine, pe lângă legume alese, carnea este foarte importantă, când vorbim despre acest mod de gătit.

29 iun. 2023, 21:33
Care este carnea cea mai gustoasă pentru grătar. Joseph Hadad a dat verdictul

Care este carnea cea mai gustoasă pentru grătar. Nu toate tipurile sunt potrivite atunci când vine vorba despre vită, iar faimosul și îndrăgitul chef Jospeh Hadad vine cu sfaturi pentru a putea alege carnea perfectă.

Citește și: Ce se întâmplă cu organismul tău dacă renunți la carne. Care sunt beneficiile acestui stil de viață

Care este carnea cea mai gustoasă pentru grătar

Chef-ul spune că baveta mică este mai tare, iar asta înseamnă că trebuie tăiată subțire și friptă la foc iute. Chiar ar ajuta dacă o și marinați înainte de a merge la grătar, potrivit Adevărul.ro.

Pe de altă parte, baveta mare (fleica) nu prea merge deloc pentru friptură. Modul cel mai bun de preparare ar fi ca aceasta să fie tăiată în bucăți mici și trasă rapid la tigaie. În privința vrăbioarei, aceasta este o carne foarte tare, iar modul perfect de a o prepara este la foc mic, pentru o perioadă îndelungată, sau, cel mai simplu, să o tocați.

De departe, varianta perfectă pentru grătar este antricotul. Mai ales dacă carnea este și maturată, gustul va fi unul mult mai savuros și intens. Fileul, de asemenea, este o opțiune perfectă pentru grătar, sau chiar la tigaie.

Cât rezistă carnea de pui în frigider

Carnea de pui este principala sursă de proteină în meniul românilor. Este folosită de majoritatea românilor în prepararea mâncărurilor, în special în meniul de prânz și la cină.

Deși este o carne ușoară, poate deveni periculoasă dacă nu este depozitată în condiții optime. Dacă nu folosești carnea imediat ce ai adus-o de la supermarket, ai grijă cum o depozitezi! Dacă nu este ținută la rece, carnea crudă poate deveni o sursă de toxiinfecție alimentară.

Specialiștii spun că putem ține carnea de pui la frigider circa 1-2 zile înainte de a fi gătită, iar în unele cazuri poate fi ținută și 3 – 4 zile. Cât timp se află la frigider este de preferat ca puiul să fie depozitat într-un vas etanș pentru a preveni scurgerea sângelui și contaminarea altor alimente.

În cazul în care ai cumpărat carne de pui și nu ai de gând să o folosești în mâncare în următoarele 5 zile este de preferat să pui carnea la congelator. Bucățile de pui crud pot fi păstrate în congelator până la 9 luni, în timp ce un pui întreg poate fi congelat timp de până la 1 an, potrivit . Puiul gătit poate fi păstrat în congelator timp de 2-6 luni.