Care este cea mai sănătoasă carne pe care o poți consuma! Medicul Vlad Ciurea aruncă bomba. „O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”

Carnea este nelipsită de pe mesele românilor, însă, nu orice tip de carne este sănătoasă și benefică pentru corpul uman. Profesorul Vlad Ciurea, unul dintre cei mai mari neurochirurgi ai planetei, a dezvăluit că există anumite cărnuri care sunt extraordinar de benefice atât pentru organism, cât și pentru creier.

19 nov. 2023, 09:30
Care este cea mai sănătoasă carne pe care o poți consuma! Medicul Vlad Ciurea aruncă bomba. „O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”
Care este cea mai sănătoasă carne pe care o poți consuma! Medicul Vlad Ciurea aruncă bomba

Care este cea mai sănătoasă carne pe care o poți consuma! Deși foarte multă lume se gândește că primul pe listă se află puiul, ei bine, se înșală amarnic.

Citește și Dr. Vlad Ciurea dezvăluie leguma care trebuie consumată măcar de patru ori pe săptămână

Care este cea mai sănătoasă carne pe care o poți consuma!

Recent, neurochirurgul Vlad Ciurea a subliniat că cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește. Reputatul medic a subliniat că românii ar trebui să consume cu regularitate pește, deoarece acesta este bogat în proteine și acizi grași nesaturați.

Somonul este peștele pe care neurochirurgul insistă să îl consume românii, însă nu orice fel de somon.

„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.

Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie.

Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește.

La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena3CNN. 

Însă, medicul Vlad Ciurea nu recomandă doar peștele, ci și carnea de pasăre. Medicul a subliniat că românii ar trebui să consume cu regularitate carnea de curcan pentru că este extrem de sănătoasă.

„Iar din carne de pasăre, pentru că există și carne de pasăre foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună!

Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai spus celebrul neurochirurg.

Citește și Ingredientul care îți taie pofta de dulce. Medicul Vlad Ciurea spune despre acesta că e sănătos și delicios