Ingredientul care îți taie pofta de dulce. Medicul Vlad Ciurea spune despre acesta că e sănătos și delicios

Medicul Vlad Ciurea vorbit despre ingredientul care îți taie pofta de dulce. Nu este doar sănătos, ci și foarte delicios.

16 nov. 2023, 20:14
Ingredientul care îți taie pofta de dulce. Medicul Vlad Ciurea spune despre acesta că e sănătos și delicios
Medicul Vlad Ciurea, despre ingredientul care îți taie pofta de dulce

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre ingredientul minune care îți taie pofta de dulce. Este sănătos și are un gust delicios. Are o mulțime de beneficii pentru organism. Poate fi consumat zilnic, în cantități mici și oferă o stare de bine. Poate tăia pofta de dulce.

Citește și: Dr. Vlad Ciurea dezvăluie leguma care trebuie consumată măcar de patru ori pe săptămână

Este vorba de miere. Vlad Ciurea spune că o linguriță de miere consumată în fiecare zi poate face minuni, iar același lucru este valabil și în cazul ciocolatei. Însă, cea mai bună alegere este ciocolata neagră, nu cea cu adaosuri sau creme.

Ambele alimente ne taie pofta de dulce și de asemenea, au grijă de creierul nostru dacă sunt consumate în cantități optime.

„Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră este alegerea potrivită”, subliniază Prof. dr. Vlad Ciurea.

În loc de o prăjitură, putem opta pentru o lingură de miere. Acest ingredient este și un îndulcitor natural care are o gamă largă de beneficii pentru organism. Poate fi folosit în cafea sau ceai.

Alte alimente benefice pentru creier, spune medicul, sunt și carnea de curcan, dar și peștele slab. De asemenea, putem opta și pentru fructe de mare. La rândul lor, acestea ne pot ajuta enorm.

Citește și: Alimentele interzise după 44 de ani. Vlad Ciurea spune că e musai să se renunțe la ele

Mierea reduce riscul de boli la inimă și ne protejează sistemul cardiovascular. Medicul Vlad Ciurea spune că mierea are și beneficii antidepresive, dar și anti-anxietate.

Același ingredient minune ne ajută și atunci când suntem răciți. Acționează eficient împotriva tusei, dar și în cazul infecțiilor la nivelul căilor respiratorii. Mierea mai este eficientă și în cazul arsurilor sau a vindecării rănilor.