Care este cea mai sănătoasă pâine pentru tranzitul intestinal. Cum să o alegi şi la ce trebuie să fii atent

Pâinea este unul dintre cele mai consumate produse de către români, dar nu toate sortimentele sunt sănătoase și de calitate. De aceea, este necesar să facem alegeri înțelepte!

10 mai 2022, 16:02
Care este cea mai sănătoasă pâine pentru tranzitul intestinal. Cum să o alegi şi la ce trebuie să fii atent
Care este cea mai sănătoasă pâine pentru tranzitul intestinal

Care este cea mai sănătoasă pâine pentru tranzitul intestinal. Pâinea și cerealele sunt o componentă esențială a unei diete echilibrate și sănătoase. Sunt multe persoane care renunță la pâine pentru a pierde în greutate, dar nutriționiștii susțin că acest lucru nu este corect. Acestea asigură necesarul de fibre și carbohidrați esențiali corpului tău. Trebuie să știi însă care este cea mai sănătoasă pâine și să o consumi în mod echilibrat.

Care este cea mai sănătoasă pâine pentru tranzitul intestinal. Cum să o alegi

Pe piață există sute de feluri de pâine, cu texturi și forme diferite. Pâinea de secară, pâinea din făină albă, pâinea cu semințe sau pâinea din făină neagră sunt doar o parte dintre produsele care se află pe aproape toate rafturile magazinelor din comerț. Cercetătorii au făcut un studiu și au aflat care este cea mai sănătoasă pâine pentru tranzitul intestinal, scrie clickpentrufemei.ro.

Alimente care nu trebuie reîncălzite. Nu face această greşeală dacă vrei să mănânci sănătos

Astfel, câțiva adulți au consumat, separat, la micul dejun, pâine crocantă, pâine cu secară, pâine integrală și pâine din făină albă, timp de 12 săptămâni. Persoanele care au consumat pâine de secară au prezentat, la finalul studiului, modificări pozitive în compoziția microbiotei intestinale. Concluzia fost că, dintre toate tipurile de pâine oferite, pâinea cu secară se absoarbe mai lent de către organism, are fitonutrienți, ajută la slăbit și îmbunătățește metabolismul. De asemenea, are capacitatea de a produce mai multe bacterii bune pentru sănătatea intestinului.

Care este cea mai sănătoasă pâine

Pâinea din grâu integral

este cea mai sănătoasă pâine. Aceasta conține fibre insolubile ce ajută la prevenirea cancerului de colon. Este necesar să verifici dacă este preparată din cereale integrale. Recent a apărut un nou tip de pâine, din făină integrală albă, obținută din grâu alb, și nu roșu. Aceasta este, de asemenea, o alegere bună. Este important să știi întotdeauna ce ingrediente conține pâinea.

Pâinea de ovăz este foarte populară și la fel de sănătoasă. Este de obicei combinată cu făină de grâu, ceea ce o face mai ușoară, mai gustoasă și mai puțin uscată. Un alt lucru interesant este faptul că pâinea de ovăz conține fibre solubile care sunt foarte bune pentru reducerea colesterolului.

Acesta este cel mai sănătos aliment din lume. Medicii recomandă să-l consumăm zilnic: previne cancerul şi te scapă de kilogramele în plus

Pâinea de secară nu este atât de cunoscută ca cea de grâu. Multe persoane nu agreează gustul și este vândută mai puțin, dar poate nu știi că este o variantă foarte sănătoasă. Aceasta este probabil cea mai bună recomandare, conform dozadesanatate.ro. Conține cele mai mari cantități de fibre și nutrienți. Este o combinație unică de fier și vitamina B. Încearcă să o incluzi în dietă. Te va ajuta să nu câștigi în greutate și vei afla că este cea mai sănătoasă și gustoasă opțiune.