Care este cel mai sănătos iaurt. Iată ce îţi recomandă nutriţioniştii

Iaurtul grecesc are mai multe proteine decât cel normal și mai puțin sodiu, de aceea nutriționiștii susțin că e mai sănătos.

01 iul. 2014, 19:02
Care este cel mai sănătos iaurt. Iată ce îţi recomandă nutriţioniştii

Potrivit nutriționistului Tanya Zuckerbrot, iaurtul grecesc conține, de obicei mai puțin zahăr decât alte iaurturi deoarece zerul și lactoza sunt eliminate.

Citeşte şi Utilizări neobişnuite ale iaurtului

Alt beneficiu al iaurtului grecesc e că are de două ori multe proteine decât un iaurt obișnuit. 170 de grame de iaurt grecesc conțin 18 grame de proteine, echivalentul cantității de proteine conținute de 80 grame de piept de pui„, suține Zuckerbrot.

Explicatia stă în felul în care este obținut: este strecurat de mai multe ori decât iaurtul normal și i se îndepărtează o cantitate mai mare de zer (de aici, și textura sa groasă și cremoasă). Acest lucru înseamnă mai multe proteine „condensate”, dar și mai puțini carbohidrați și sare, scrie doctorulzilei.ro.

Citeşte şi Ce conţin cu adevărat iaurturile cu fructe

Are doar cinci-opt grame de carbohidrați la o ceașcă, pe când, în cazul celui normal, carbohidrații se dublează sau chiar se triplează.

Nutriționistul mai spune că iaurtul obișnuit are mai mult sodiu, decât cel grecesc.

Iaurtul grecesc are mai puțin de 50 miligrame de sodiu, așa că poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale„, completează dr. Tanya Zuckerbrot.

Citeşte şi Unul din cele mai consumate iaurturi este făcut din GÂNDACI. Ce spune dr. Mencinicopschi


loading...
Partenerii noștri