Care este diferenţa dintre laptele pe care-l consumau bunicii noştri şi cel pe care-l bem azi şi cum ne afectează acest aliment sănătatea. Specialist în nutriţie: „Noi ca popor suntem adaptaţi de sute de ani să bem lapte de la bălţata românească, nu de la vaca olandeză Holstein”

Laptele pe care-l găsim în comerţ, azi, nu mai are aproape nimic din principiile nutritive pe care îl avea laptele consumat odinioare de bunicii noştri. Nu doar că nu vine cu niciun aport la îmbunătăţirea stării noastre de sănătate, dar laptele de la raft ne poate face mai mult rău decât bine, generând tot felul de boli inflamatorii.

28 ian. 2024, 13:47
Care este diferenţa dintre laptele pe care-l consumau bunicii noştri şi cel pe care-l bem azi şi cum ne afectează acest aliment sănătatea. Specialist în nutriţie: „Noi ca popor suntem adaptaţi de sute de ani să bem lapte de la bălţata românească, nu de la vaca olandeză Holstein”

Daniel Drăgan, un celebru specialist în nutriţie şi în acupunctura coreeană medicală, ne explică de ce laptele din supermarketuri, care, în general, este provenit de la vaca olandeză Holstein, este complet diferit de laptele pe care bunicii noştri îl mulgeau de la bălţata românească.

Care este diferenţa dintre laptele pe care-l consumau bunicii noştri şi cel pe care-l bem azi

Dar care să fie diferenţa dintre laptele pe care-l consumau bunicii noştri şi cel pe care-l bem azi? Specialistul susţine că betacazeina şi lactoza conţinute de laptele de provenienţă olandeză provoacă, în timp, boli dintre cele mai grave, precum boli degenerative, artrită, diabet de tip 1, osteoporoză, autism.

„Străbunii noştri consumau lapte de la capre şi de la vaci bălţate româneşti, iar noi şi copiii noştri consumăm laptele şi brânza de pe raft doar de la vaci olandeze Holstein pentru că vaca Holstein produce aproape dublu lapte faţă de alte specii de vaci.

Diferă dramatic tipul de betacazeină sau proteină între aceste tipuri de lapte: laptele de la Holstein, cel de pe raft, are betacazeină A1 din belşug şi, atenţie, în studii medicale s-a dovedit că este opioid, provoacă dependenţă şi sevraj, dă alergii şi intoleranţă, provoacă mucus şi inflamaţii grave în organism şi mai târziu generează boli degenerative, distrucţii articulare, artrită.

Citeste si Lygia Alexandrescu, adevărul despre lactate: „Este brânza perfectă pentru adult”

A fost legat de diabetul zaharat tip 1, e legat de boli de inimă, de plăci arteriale, de autism, de permeabilitate intestinală, provoacă osteoporoză, scade densitatea osoasă. Calciul îl asimilăm din linte, din fasole, din verdeaţă, şi nu din lapte.

@dragandaniel.ro De ce sa NU consumi LACTATE și să nu dai nici la copii. Ghid de alimentație sănătoasă, fără boala, fără inflamații pentru părinți, bunici și copii. #fyp #foryourpage #fypage #micdejun #obezitateinfantila #obezitate #obezitatecopii #inflamatii #nutritie #alimentatiecopii #sanatatecopii #reumatism #colita #balonare #artrita #osteoporoza #artroza #adevarat ♬ original sound – Dragan Daniel

Nu doar lactoza creează probleme, ci avem mai multe probleme de la cazeina din lapte. Nu te păcăli cu lapte fără lactoză. Şi cazeina generează probleme foarte grave. Iar noi ca popor suntem adaptaţi de sute de ani să bem lapte de capră, de oaie şi de la bălţata românească. Aceasta are betacazeina A2, nu A1, care provoacă foarte rar efectele de mai sus. În plus, nu doar în lapte era secretul longevităţii bătrânilor. Ei mai făceau din lapte chefir ca să distrugă lactoza, mâncau mămăligă mult şi foarte rar pâine, iar pîinea o făceau cu maia ca să-i distrugă glutenul. Nu mâncau procesat, nu mâncau zahăr, nu consumau ulei, ci doar untură de porc. Mâncau vegetale multe, fierturi, murături, mâncau la ore fixe şi nu seara târziu, făceau mişcare multă şi nu aveau poluare şi radiaţii. Şi, atenţie, bunicii şi străbunicii noştri nu erau născuţi prin cezariană. Le garanta o floră intestinală bacteriană bună, moştenită de la mamă.Fă măcar jumătate dintre ele şi o să fii sănătoasă. Găseşti legume româneşti fără chimicale peste tot, doar să le cauţi, chiar cu livrare la tine la uşă. Ţăranii români aşteaptă să le cumperi din recoltă.70% dintre voi aveţi boli inflamatorii, ele pornesc de la o simplă balonare, de la disconfort gastric sau de la alergii. Toate sunt inflamaţii şi mai târziu, în luni sau ani, inflamaţia va afecta puternic unele organe sau articulaţii”

, explică Daniel Drăgan într-un video postat pe TikTok.

Citeste si Mihaela Bilic, despre alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor: „Conține toate mineralele indispensabile vieții”

Cine este Daniel Drăgan

Daniel Drăgan a început să se informeze despre beneficiile alimentelor asupra sănătăţii, respectiv despre modul în care acestea ne afectează sănătatea ducând la apariţia celor mai grave boli după ce el însuşi s-a confruntat cu o listă lungă de patologii, printre care ulcer gastric, bronşită, hepatită, afectiuni inflamatorii articulare, dublă hernie de disc, insomnii, tulburări de ritm cardiac şi obezitate.

În prezent, Daniel Drăgan este specialist în acupunctura coreeană medicală, lector şi trainer acreditat de peste 20 de ani, fondator al şcolii medicale de acupunctura si de terapii alternative OrientalMed. Studiază de peste 25 de ani medicina alopată şi acupunctura medicală, este maestru în acupunctura coreeană, medicina Onnuri şi acupunctura coreeană clasică în 6 energii Sa-Ahm.