Care este produsul care îngraşă cel mai repede. Mihaela Bilic: „Pur și simplu nu o să se topească grăsimea”

Mihaela Bilic ne vorbește despre produsul care contribuie la o îngrășare mult mai rapidă. Nutriţionista susţine că trebuie evitat mai ales dacă ținem dietă.

09 nov. 2023, 20:17
Care este produsul care îngraşă cel mai repede. Mihaela Bilic: „Pur și simplu nu o să se topească grăsimea”
Care este produsul care îngraşă cel mai repede. Mihaela Bilic: "Pur și simplu nu o să se topească grăsimea"

Care este produsul care îngraşă cel mai repede. Pentru toate persoanele care țin o cură pentru a scăpa de kilogramele în plus, Mihaela Bilic vorbește despre produsul care ne poate face să luăm în greutate. Nutriționistul vorbește despre alcool, care nu este recomandat să fie consumat în timpul dietelor de slăbire.

Citește și: Urda, cea mai dietetică brânză, alimentul minune pentru slăbit. Ce spune Mihaela Bilic despre „ricotta” românească

Alcoolul te face să iei mult mai rapid în greutate

Este important de știut de fiecare dintre noi că alcoolul are mult mai multe calorii decât se cunoaște de fapt. Alcoolul este pe locul doi după grăsimi ca aport de energie. „Alcoolul stimulează sinteza de grăsime de rezervă, deci orice mâncare “stropită” cu alcool îngrașă mai tare. Și nu, niciodată alcoolul, indiferent cât de tare și pur ar fi, nu o să topească grăsimea”, a precizat Mihaela Bilic.

Specialista în nutriție ne explică faptul că alcoolul din punct de vedere științific, este periculos pentru orice ființă vie. Singurul organ care este capabil să îl digere este ficatul. În cărțile de nutriție nu este menționat că alcoolul ar fi benefic pentru digestie, dar printre oameni umblă de mult timp această teorie. „Enzima responsabilă de astă se numește alcool- dehidrogenază, iar capacitatea de secreție e determinată genetic, nu se dobândește și nu se ameliorează prin antrenament, deci nu reziști mai bine la alcool dacă ai mai multă practică”, a explicat nutriţionista.

Cu toate acestea, există o excepție de la reguli. Aceasta este vinul roșu care este benefic pentru protecția sistemului cardio-vascular. Evident, trebuie consumat în mod responsabil, în măsuri mici, maximum două pahare pe zi. Digestivele care prezintă un gust amar sunt foarte utile în procesul de digestie, dar atenţie, nu alcoolul, ci doar amăreala. Alte băuturi alcooloce care pot ajuta în procesul de digestie sunt vinul spumant și șampania prosecco. Aceste două băuturi din urmă au un raport foarte bun între aportul caloric și efectul anxiolotic (reducerea stresului). Un pahar de șampanie ocazional poate ajuta la îmbunătățirea stării de bine, mai ales la persoanele de sex feminin.

Citește și: Gustările nesănătoase care îți distrug dieta. Ce au descoperit cercetătorii unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriţie

Cu toate acestea, nu a fost niciodată menționat sau demonstrat faptul că alcoolul poate ajuta la slăbire. Băuturile alcoolice sunt cunoscute pentru efectul lor de deschidere a apetitului, ceea ce îmseamnă o creștere a poftei de mâncare. Nutriționista are câteva vești și despre siluetă: „Alcoolul stimulează sinteza de grăsime de rezervă, deci orice mâncare “stropită” cu alcool îngrașă mai tare. Și nu, niciodată alcoolul, indiferent cât de tare și pur ar fi, nu o să topească grăsimea – nici din farfurie, nici de pe șolduri!”, a mai punctat Mihaela Bilic.