Care este semnul de circulație despre care mulți șoferi nu știu ce reprezintă. Cum trebuie să procezi când îl vezi

Codul Rutier le dă de furcă șoferilor și asta pentru că de-a lungul ultimilor ani s-a tot schimbat. În această situație cei mai afectați sunt cei care dețin permisul de foarte mulți ani.

26 nov. 2022, 18:54
Care este semnul de circulație despre care mulți șoferi nu știu ce reprezintă. Cum trebuie să procezi când îl vezi

Codul Rutier le dă adesea bătăi de cap șoferilor și asta pentru că de-a lungul ultimilor ani s-a tot schimbat. Un semn de ciruculație nou apărut îi pune pe șoferi în dificulate.

Care este semnul de circulație despre care mulți șoferi nu știu ce reprezintă

Cu siguranță multor șoferi acest indicativ li se pare o enigmă.  Denumit oficial ”staționare alternantă”, acesta arată că staționarea mașinilor e alternativă.

Acest semn de circulație e montat pe sectoarele de drum public în care oprirea mașinilor nu e permisă în zilele impare, în timp ce interdicția încetează la primul colț de intersecție, pe sensul de deplasare.

Indicatorul cu pricina se poate amplasa împreună cu alte panouri adiționale  care arată clar începutul zonei de acțiune a indicatorului, dar confirmă de asemenea și zona de acțiune, dar și sfârșitul acestora

De asemenea se poate să apară săgeți cu aceeași semnficație.

Citește și: Simona Halep, un nou mesaj pentru fani în plin scandal de dopaj. Cum s-a afişat fostul lider WTA

Un indicator aproape la fel este cel care  interzice staționarea în zilele pare. Acesta este marcat cu două linii. La fel ca și în cazul primului semn de circulație menționat, acesta își încetează acțiunea la cel mai apropiat colț al intersecției, conform EVZ.

”Indicatorul se montează pe sectorul de drum în locurile în care staționarea vehiculelor e interzisă în zilele pare. Poate fi însoțit de un panou adițional care marchează începutul, continuarea sau sfârșitul zonei de acțiune a acestuia, sau poate avea inscripționate pe panou niște săgeți cu aceeași semnificație. Atunci când indicatorul nu e însoțit de un panou adițional, zona de acțiune încetează la prima intersecție”, se menționează pe scoalarutiera.ro.

Citește și: Cel mai mare noroc – VIAŢA. Directorul Loteriei Române: „Nevoia de sânge este o realitate cunoscută care nu poate fi ignorată”