Care este starea de sănătate a prinţului Charles, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. Purtătorul de cuvânt a făcut anunţul

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a ieşit din autoizolare după şapte zile şi are o stare bună de sănătate, a precizat purtătorul său de cuvânt, citat de Reuters.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 12:00
Care este starea de sănătate a prinţului Charles, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. Purtătorul de cuvânt a făcut anunţul

Clarence House a confirmat astăzi că, în urma avizului medical, Prinţul de Wales a ieşit din autoizolare„, a precizat purtătorul său de cuvânt.

Prinţul Charles, fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, are vârsta de 71 de ani.

Biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa oficială a Prinţului de Wales, a anunţat pe 25 martie că acesta a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi s-a autoizolat în reşedinţa sa Birkhall din Scoţia.

Citeşte şi: Regina Angliei, mesaj impresionant către naţiune: „Întreaga lume intră într-o perioadă de mare îngrijorare şi incertitudine”

Prezintă simptome uşoare, starea sa de sănătate generală este bună şi a lucrat de acasă în ultimele zile, ca de obicei„, au precizat reprezentaţii prinţului la momentul respectiv.

Clarence House a anunţat luni că prinţul Charles îşi va relua activitatea şi va participa la întruniri oficiale, respectând însă regulamentele medicale stipulate prin hotărâri guvernamentale.

Totuşi, soţia lui, Camilla, care a fost testată negativ cu noul coronavirus, va rămâne în autoizolare până la sfârşitul acestei săptămâni în cazul în care va dezvolta simptomele bolii.

Palatul Buckingham a anunţat weekendul trecut că regina Elisabeta a II-a, care a părăsit Londra şi s-a mutat la Castelul Windsor pe 19 martie alături de soţul ei, prinţul Philip, în vârstă de 98 de ani, are o stare de sănătate bună.

Citeşte şi: Coronavirus Marea Britanie: Boris Johnson anunţă noi restricţii pentru următoarele trei săptămâni: „Dau o instrucţiune foarte simplă”

Prinţul Albert s-a tratat de coronavirus cu paracetamol, vitamina C şi bomboane cu eucalipt

Prinţul Albert de Monaco, în vârstă de 62 de ani, a primit diagnosticul la nouă zile distanţă după ce a participat, alături de Prinţul Charles, la un eveniment de la Londra. Prinţ Charles care, la cei 71 de ani ai săi, a fost confirmat pozitiv cu Coronavirus.

Între timp, Prinţul Albert pare că este într-o stare de sănătate din ce în ce mai bună, după cele declarate, ieri, prin telefon publicaţiilor RTL şi Monaco Matin. Aceasta a spus că infectarea nu i-a afectat extrem de tare starea de sănătate, acuzând o uşoară febră, tuse şi nas înfundat, chiar dacă suveranul s-a luptat, în trecut, cu o pneumonie. 

Albert a declarat că, în cazul lui, boala a semănat cu o gripă uşoară şi că nu şi-a pierdut simţul mirosului şi al gustului, aşa cum se preconizează în cazul îmbolnăvirii.

Mi s-a spus să continui să iau paracetamol şi să-mi monitorizez temperatura. Continui să iau multă vitamina C şi alte suplimente naturale pentru a-mi întări sistemul imunitar. Există şi nişte capsule foarte bune cu eucalipt pe care le poţi lua pentru întărirea capacităţii pulmonare”, a declarat Prinţul Albert.

Prinţul s-a izolat de soţia sa, Prinţesa Charlene, şi de cei doi copii ai lor încă de pe 14 martie şi susţine că, până acum, aceştia nu prezintă simptome legate de infectarea cu Coronavirus.