Care sunt beneficiile legumelor în funcţie de culoarea lor

Ştii ce proprietăţi curative au legumele în funcţie de culoarea lor?

RomaniaTV.net
29 oct. 2014, 09:09
Care sunt beneficiile legumelor în funcţie de culoarea lor

Legumele verzi sunt o sursă extraordinară de vitamine şi minerale, bogate în glucosimon şi vitamina K. De asemenea, au un conţinut mare de clorofilă, eficientă împotriva tuturor formelor de cancer, scrie Kudika.ro.

Legumele roşii sunt bogate în licopene şi antocianina, substanţe care au influenţe benefice asupra organismului. Conţin oxidanţi care combat radicalii liberi şi pot preveni afecţiuni grave, precum cancerul de stomac, degenerarea celulară, problemele de circulaţie sau diferite afecţiuni cardiace.

Citeşte şi SĂNĂTATEA TA: Ce ALIMENTE nu trebuie să îţi lipsească din meniul zilnic

Legumele portocalii au o mare concentraţie de substanţe antioxidante, precum vitamina C, carotenoid şi bioflavonoid. Sunt bogate în fitonutrienţi şi flavonoizi cu rol detoxifiant şi de blocare a celulelor tumorale.

Citeşte şi Secretele regimului de slăbire cu lămâie

Legumele violete sau albastre contin resveratrol, esential pentru sanatatea inimii si are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului. Aceste legume sunt ideale in diete – ajutand la eliminarea grasimilor si a celulitei -, stimuleaza vederea, previn migrenele, caderea parului si ruperea unghiilor.

Află ce beneficii are fiecare legumă în parte în funcţie de culoarea ei pe Kudika.ro.